Nedjelja, 24. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Bh. reditelj Haris Dubica obišao Crnu Goru sa natpisom “Ne postoji burek sa sirom”

Preuzmite sliku

Na utakmici Crne Gore i Bosne i Hercegovine u Podgorici vladala je fantastična atmosfera, a jedan od trenutaka koji su je obilježili bila je i simpatična dosjetka domaćih navijača koji su skandirali “burek sa sirom”. Sada se na sve osvrnuo i poznati bh. reditelj Haris Dubica.

Dubica je, sudeći prema nizu fotografija, prošetao Crnom Gorom istaknuvši transparent “Ne postoji burek sa sirom #sirnica”, a započeo je objašnjenjem:

“Obišao sam sve gradove Crne Gore u čast druge najpopularnije pite Bosne i Hercegovine koja se zove sirnica, a ne burek sa sirom. Jer burek može biti samo sa mesom”.

Poručio je da u fokusu trebaju biti pozitivne stvari utakmice koju su svi željno isčekivali, istaknuvši i kako nikada nije naišao na bolje gostoprimstvo kao ono u Crnoj Gori, što bi, kako kaže, ustvari trebalo biti glavna tema.”Obišao sam preko 35 zemalja svijeta navijajući za Bosnu i Hercegovinu i nikad nisam doživio bolje gostoprimstvo nego u Crnoj Gori. Nevjerovatno kako su mene, moje društvo i sve Bosance i Hercegovce koje znam da su bili taj dan u Podgorici, fenomenalno primili i ugostili. Osjećali smo se kao da smo bili kod kuće”, rekao je on.

Iako kaže kako uvijek ima negativnih dešavanja na utakmicama, na ovoj je “omjer bio 95 prema pet posto”.

“Na kraju utakmice crnogorski navijači su skandirali ‘volim te Bosno’, a to je znak poštovanja koje još nikada nisam doživio u ovih 21 godinu otkad pratim BiH na gostovanjima. Jes’ da vam skandiranje ‘burek sa sirom’ nećemo nikad oprostiti, ali to je druga priča”, našalio se Dubica za kraj.

Također, uputio je šalu i gradonačelniku Podgorice Ivanu Vukoviću kojem je rekao da u svojim restoranima i pekarama uvedu sirnicu: “Garantujem vam porast turista iz BiH za 850 posto”, a obratio se i gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić, našalivši se kako je zaslužio “minimum Šestoaprilsku nagradu”.

Inače, u BiH tradicionalno jelo burek podrazumijeva isključivo pitu sa mesom, dok je na području Crne Gore situacija drugačija – postoje mnoge vrste bureka, od onog sa sirom, do onog sa zeljem, mesom i sl.

Upravo zbog toga desila se simpatična provokacija koja je bh. navijačima upućena dok su prvi napuštali stadion Pod goricom, a tom prilikom Crnogorci su “ubili” vrijeme čekajući da se tribine isprazne.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje