Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Anthony Hopkins o zavisnosti od alkohola: “Osjećao sam se posramljenim zbog sreće u glumi”

Preuzmite sliku

Glumac Anthony Hopkins u mladosti je puno pio i, kako je sam rekao, upao je u katastrofu. Govoreći za “Sunday Times”, glumac je priznao kako se kaje, ali je dodao da neke stvari ne može da promijeni niti da poništi.

Glumac je priznao je kako se okrenuo alkoholu kada je bio mlađi, jer se osjećao krivim i duboko posramljenim zbog sreće u glumi, prenosi Nova.rs. Oskarovac je u najnovijem intervjuu za strane medije razmišljao o svojih 45 godina otkako je trijezan.

Osvrćući se na početke karijere, Hopkins se prisjetio vremena kada je govorio da je piće za njega “prekrasan način odjave”.

„Zato sam to i radio. U sebi sam imao neobične sukobe, nisam se dobro osjećao u svojoj koži. Osećao sam se krivim i posramljenim, smatrao sam kako nisam dostojan sreće koju sam imao kao glumac“, ispričao je Anthony Hopkins.

Oskarovac je ranije priznao kako se često opijao “do smrti”, ali da od 1975. nije okusio ni kap alkohola.

„Kada sam zatražio pomoć i shvatio kako nisam sam, da postoji hiljadu ljudi poput mene, svi moji strahovi počeli su da nestaju. Bilo je gotovo s opijanjem. Život mi se od tada sam popravio“, ispričao je glumac.

Dodao je da je prije 45 godina postavio sam sebi pitanje želi li da živi ili da umre. „Rekao sam da želim da živim. Odjednom je došlo olakšanje i moj život bio je nevjerovatan“.

Oskarovac je bio dugo godina bio zavisan od alkohola i borio se protiv tog poroka. Mnogi filmski i pozorišni kritičari oštro su ga napadali zbog toga. Nastavio je da pije, a rezultat njegove zavisnosti bili su skandali koje je radio tokom i nakon predstava. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,