Subota, 24. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Amra Silajdžić: Oporavljam se i već sam počela raditi

amra-silajdzic
Preuzmite sliku

I dalje ne smijem ništa ni podizati, tako da uvijek neko sa mnom mora ići u nabavku hrane. Sreća pa mi je mama još tu – kaže Amra za magazin ”Azra” koja je dane oporavka iskoristila i za promjenu frizure. I šiške na njoj su neodoljive

amra-silajdzic

Prije malo više od dva mjeseca jedna od najljepših Bosanki, uspješni model u SAD-u, Amra Silajdžić podvrgnuta je hitnoj operaciji nakon što je nalaz magnetne rezonance pokazao iščašenje diska u vratu, koji je počeo oštećivati kičmenu moždinu. Operisana je u bolnici u Los Angelesu, gdje su joj odstranili sporni disk i zamijenili ga plastičnim.

Operacija je prošla u najboljem redu, kao i prvi dani oporavka. Brojni prijatelji su joj bili na raspolaganju, a vrlo brzo je stigla i njena mama iz Sarajeva, jer Amri je ljekar zabranio da podiže bilo kakav teret.

amra-dzekoOporavljam se još, ali sam i više nego dobro. Doktor je zadovoljan, kaže da sam u puno boljem stanju od očekivanog. Nažalost, još ne smijem trenirati, dozvoljeno mi je brzo hodanje, hiking, i kućni bicikl. Samo…(smijeh) nađem način da nekako i odradim čučnjeve bez opterećivanja leđa i ramena, uz pilates loptu. I dalje ne smijem ništa ni podizati, tako da uvijek neko sa mnom mora ići u nabavku hrane. Srećom, mama mi je još tu – kaže Amra, koja je dane oporavka iskoristila i za promjenu frizure. I šiške na njoj su neodoljive.

Zdravstveno stanje je ne sprečava da nastavi s poslom. Već je bukirala veliku reklamu za trgovinski centar “Ross”. Snimanje počinje sljedeće sedmice.

– Isto tako, sljedeće sedmice snima i katalog za modnu kuću “Bisous Bisous”. S njima često sarađuje i oni me angažiraju putem direktnog bookinga. Pošto mi je rez naprijed, na vratu, mislila sam da će biti problem, da će utjecati na potencijalne angažmane, međutim, niko ga i ne primjećuje. Iskreno, nekako sam se toga najviše plašila. Heh, još jedan u mojoj kolekciji ožiljaka! Šta ću, na sve treba gledati pozitivno, moglo je biti i gore, često kažem.

Posebna je sretna što je konačno dogovorena saradnja s fenomenalnim fotografom Keithom Landerom, s kojim počinje snimanje tokom februara. Amra se vratila i časovima glume, promijenila je agenciju koja je u toj sferi zastupa. Želi biti maksimalno spremna za sezonu snimanja pilota, koja počinje s prvim danima februara.

– Spremamo također i naš veliki godišnji “Bosana” event, pa pošto je riječ o petom po redu, planiramo uraditi nešto veliko. Event će se, vjerovatno, održati početkom maja.

Postoji mogućnost da to uradimo na nekoliko različitih lokacija u Americi, sve s namjerom da privučemo što veći broj potencijalnih sponzora, da sakupimo što više novca, kako bismo u našu “Bosana” porodicu mogli primiti što veći broj mladih, talentiranih i vrijednih ljudi. (azramag.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: