Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Alen i Selma sudbonosno ‘da’ izrekli u ski odijelima na Bjelašnici

Preuzmite sliku

Jedno sasvim posebno vjenčanje održano je prije par dana na Bjelašnici gdje su Alen i Selma sudbonosno ‘da’ izrekli na skijama.

 • Alen je, kako otkriva, oduvijek znao da će se vjenčati na čarobnom mjestu, na olimpijskoj spust stazi, gdje svaki dan svoju ljubav prema planinama i skijanju prenosi dalje. Njegov životni san jeste upravo taj, prenijeti ovu ljubav na nove generacije koje dolaze.

  „Moja ljubav prema skijanju raste svakog dana zahvaljujući Alenu i stoga sam odmah pristala zamijeniti klasičnu vjenčanicu sa skijaškom opremom,“ komentirala je Selma.

 • Ceremonija vjenčanja održana je na 1877 metara nadmorske visine, ispod vedrog neba i s panoramskim pogledom na planine Treskavicu, Jahorinu, Romaniju, Trebević, Bukovik, Brusnicu i druge. Svoje skijaško vjenčanje iz snova počeli su planirati nakon što su se zaručili u 1. mjesecu prošle godine, ne sluteći da će vjenčanje biti u vrijeme pandemije i bez mogućnosti da na svoj najvažniji dan pozovu porodicu i prijatelje.

 • Bez obzira na sve izazove ipak su uspjeli najbitniji dan u svojim životima provesti upravo tamo gdje se najbolje osjećaju.

  Kako su otkrili za bonjour.ba, u tome im je pomogao KJP ZOI ‘84 bez čije podrške ceremonija ne bi bila moguća, dizajnerica Ena Dujmović koja je za Selmu i Alena kreirala savršene Plusminus kreacije prilagođene za skijaško vjenčanje i Comprex d.o.o koji s brendom Atomic oduvijek podržava njihove zanimljive priče. Pored toga što je licencirani ski instruktor, Alen je već nekoliko godina volonterski angažiran na promociji Ski Centra Bjelašnica – Igman gdje je 2017. godine oformio Ski Info, servis koji je pomagao svim posjetiteljima planine dajući informacije o stanju na stazama, vremenskim prilikama, olimpijskim tekovinama te oko sebe okupio mlade skijašice i skijaše koji su svakodnevno uklanjali kamenje sa staze i na druge načine pomagali posjetiteljima. O njihovim projektima detaljnije možete istražiti ovdje.

 • Alen i Selma su nadodali da nastavljaju svaki tren provoditi na planinama, proučavati ih, učiti o njima i prenositi svoje znanje te pozivaju sve drage ljude da zamijene nizinsku naoblaku punu negativnih čestica s čistim i svježim planinskim zrakom, prelijepim prizorima, savršenim zalascima sunca i aktivnim načinom života.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,