Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Adna Biber aktuelna Miss: Biti najljepša djevojka u BiH je ostvarenje sna iz djetinstva

Preuzmite sliku

Adna biber je 17. Septembra proglašena najljepšom djevojkom naše zemlje.

Ova prelijepa Sarajka predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na svjetskom izboru ljepote, koji će biti održan 16. Decembra u Portoriku.

Krunu je preuzela od dotadašnje misice Ivane Ladan, u razgovoru sa Adnom aktuelna Miss je otkrila više informacija o sebi:

Ko je zapravo Adna Biber?

Pa sebe smatram jednom običnom djevojkom, sa normalnim životom, sa titulom ili bez nje, ostala sam ista. Radim, upisala sam i fakultet, pa ćemo vidjeti kako će mi se posložiti kockice u životu.

Šta si po zanimanju i čime se baviš?

Imam trenutno zvanje zubnog tehničara, u toj struci i radim. Imala sam želju da nastavim svoje obrazovanje, pa sam upisala fakultet političkih nauka u sarajevu, odsjek međunarodni odnosi i diplomatija. Smatram da u životu uvijek trebamo sebi dati više mogućnosti i na taj način otvoriti više puteva. Čovjek treba da napreduje i nadograđuje svoje znanje kroz čitav život i nikad da se oslanja samo na jednu mogućnost. Koliko znaš, toliko vrijediš.

 • Koje tri riječi te najbolje opisuju?

  Emotivna, strpljiva i uporna.

  17. Septembar 2021 je datum koji ćete zasigurno pamtit cijeli život. Jeste li vjerovali u pobjedu?

  17. Septembar će mi ostati urezan u sjećanju kao jedan od najsretnijih dana. Kao i svih 18 djevojaka, došla sam sa željom da pobijedim i to mi je naravno bio cilj. Nadala sam se i priželjkivala da dobijem tu titulu. Sve djevojke su zaista divne, nijanse su odlučile ili sam pak ja imala samo mrvicu više sreće.

  Zašto si se prijavila na izbor ljepote?

  Od malena pratim Miss BiH za miss svijeta i uvijek mi je bila želja da se i ja jednog dana nađem na toj sceni. Tako da sam ove godine svojom prijavom odlučila da ostvarim svoj dječiji san.

 • Dobila si brojne nagrade. Šta se sve krije među nagradama?

  Da, dobila sam puno nagrada. Osim putovanja u portoriko dobila sam umjetničko djelo galerije paleta sarajevo, izrada modnih fotografija, izrada book-a, poklon od A la mode, Bross tc, Shooter Bijeljina, Exclusive lingerie a tu su i putovanja kod naših prijatelja koji su bili domaćini priprema a to su Garden City Hotel&resort zatim terme Ilidža i putovanje od agencije Golden Tours Tuzla. Ukupna vrijednost nagrada je preko 43.000 KM.

  Šta baš tebe čini idealnom Miss BiH?

  Imam veliku želju za uspjehom i trudit ću se da našim projektom “ljepota sa svrhom” predstavim Bosnu i hercegovinu u najboljem svjetlu.

  Čime se baviš u slobodno vrijeme?

  Imam jako malo slobodnog vremena i volim ga provoditi kvalitetno, uz društvo svojih najbližih, šetnje, trening, pisanje, kuhanje. To je nešto što me ispunjava i pomaže da se opustim.

 • Single ili zauzeta? Kako zamišljas svog idealnog muškarca?

  Imam momka, zauzeta sam. Pronašla sam u jednom muškarcu sve što sam željela: Poštovanje, sigurnost, podršku i ljubav. On je moj mir i idealan muškarac. Želim jednog dana osnovati porodicu s njim.

  Je li „mir u svijetu“ za tebe samo prazna fraza ili ima neki viši smisao?

  “Mir u svijetu” je velika misija. Prvenstveno trebamo početi od sebe, to nam treba biti prvi korak ka tom miru. Mijenjati sebe na bolje i s tim započeti taj veliki zadatak.

  Podržavaju li tvoji bližnji tvoju prijavu na izbor ljepote?

  Moji bližnji su mi velika podrška, prije svega zbog moje sreće. Ali razumiju i koliko značenje i težinu ova titula nosi i ponosni su na mene.

  Gdje se vidiš za 10 godina?

  Za 10 godina planiram da imam osnovanu sretnu i zdravu porodicu, posao i mir.

  Kakav je tvoj stav prema estetskim korekcijama?

  Smatram da svako može raditi sa svojim tijelom šta želi ukoliko osjeti potrebu ili ima neki kompleks kojeg se želi riješiti. Estetske korekcije su mi uredu, ali u granicama. Na sebi ne bih ništa mijenjala, osjećam se dobro u svojoj koži.

 • Jesu li počele pripreme za takmičenje koje će se održati u portoriku 16. Decembra?

  Pripreme lagano počinju. Zajedno sa direkcijom ću se potruditi da sve bude spremno na vrijeme: Haljina, projekti za “ljepota sa svrhom”.

  Kakva su vaša očekivanja od svjetskog takmičenja, nadate li se kruni?

  Sve u životu što sam započela, počela sam s namjerom sa budem najbolja u tome. Pa tako i ovo takmičenje. Trudit ću se da se plasiram što bolje. Voljela bih da osvojim krunu, ali ako ne uspijem, nadam se da ću našoj državi donijeti barem neku od lenti.

  Čega bi se odrekli zarad uspjeha i karijere?

  Mislim da nije potrebno bilo kakvo odricanje zarad karijere. Sve se može uskladiti. Kako njeguješ tijelo? Uglavnom koristim sve proizvode na prirodnoj bazi, jer najbolje djeluju na moju kožu, i naravno dosta vode za hidrataciju.

  Koji je tvoj moto?

  Što ti je suđeno, desit će ti se.

  Neki savjet za djevojke koje žele da se bave modelingom?

  Budite uporne i istrajte u svojim željama

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,