Utorak, 19. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Znakovi da vas on samo “bombarduje” lažnom pažnjom: To nije prava ljubav…

Preuzmite sliku

Tanka je linija između bombardovanja pažnjom, i emocionalnog prikaza onog ko je stvarno zaljubljen u vas.

Takozvano ljubavno bombardovanje je upravo iz tog razloga veoma teško otkriti. Jer ne postoji osoba kojoj ne prija pažnja i koja neće videti ljubav tamo gdje je i nema, kada je svim srcem želi. Sve obično počinje kao bajka, a završava kao najgori oblik katastrofe.

Bombardovanje pažnjom je jedna od najčešćih tehnika koje koriste narcisiodne osobe, kako bi vas namamile i imale kontrolu nad vama. Iako znaci bombardovanja pažnjom i lažnom ljubavlju nisu lako prepoznatljivi, u našoj galeriji ćemo vam ukazati na šta bi trebalo da obratite pažnju.

Oni što će vas bombardovati pažnjom će se kretati prebrzo

Kada su stvari suviše dobre da bi bile istinite, to je zato što su obično lažne. Ako upoznate momka koji je spreman da vam se posveti, kaže vam da vas voli i želi da upoznate njegovu porodicu već nakon drugog sastanka, to je nešto što bi trebalo da vam ukaže na opasnost. Za zdravu vezu potrebno je vrijeme, da se stvari razviju i dostignu određeni nivo.

Od “ljubavnih bombardera” ćete konstantno čuti riječi hvale

Osobe koje nazivamo ljubavnim bombarderima će vam konstantno govoriti koliko ste slatki, pametni, neodoljivi i neponovljivi. Ovakvi muškarci neće propustiti priliku da se poklone vama i vašem postojanju, u svakom trenutku. Iako su komplimenti u svakoj vezi dobrodošli, kada postanu opterećenje i djeluju izvještačeno, to nije dobar znak.

Obasipaće vas poklonima sa svih strana

Da li svaki put od svog momka dobijate neki poklon kada se vidite? Od cveta, preko bombonjere pa do skupih poklona. Iako djeluju kao mali znaci pažnje, ovakvi činovi su njegov način da kupi vašu ljubav. Kao i sa svim drugim stvarima koje radi, kada je u vezi, muškarac sklon tome da osobu suprotnog spola bombarduje ljubavlju, će pretjerivati i u ovom pogledu.

Ovi muškarci će uvijek reći pravu stvar u pravo vrijeme

Muškarci i žene su jednostavno različiti, i male su šanse da će se složiti oko nečeg baš svaki put. Oni muškarci koje zovemo ljubavni bombarderi će zasigurno znati da iskoriste situaciju, i reći će vam upravo ono što želite da čujete, baš svaki put. Ne radi se o tom da žele da vam idu uz dlaku, već da kada dođe vrijeme za to, mogu da manipulišu sa vama.

Oni čine da imate utisak da ih znate godinama  

Od samog početka, ovakav muškarac će vam govoriti da ste vi njegova srodna duša, da je na vas čekao cijelog života i da ga ispunjavate. Ubijediće vas da vam je mjesto kraj njega i da ste povezani na način koji je jedinstven i neponovljiv. Činiće vam se kao da ga znate godinama, ali kad malo bolje razmislite koliko toga zapravo znate o njemu? (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,