Petak, 19. April 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Znaci koji pokazuju da vaša veza nema budućnost

Ljubav nije dovoljna – upozoravaju stariji, iskusniji i mudriji. I zaista je tako. Stručnjaci ističu da sljedeći znaci pokazuju da vaša veza nema budućnost, čak i kad volite partnera.

Ljutnja

Svi se ponekad posvađamo s partnerom i tu nema ništa loše. Ali ako ste nakon svađe danima ljuti i ne govorite s partnerom, to je loš znak. Niko ne voli da prizna da je pogriješio, ali to je neophodno da bi veza opstala. Važno je povući se, izviniti se, ostaviti ponos po strani, a ne duriti se danima.

Neprestane svađe

Ako se svađate čak i zbog sitnica, mala je šansa da će veza opstati ma kakva ljubav bila posrijedi. Konstantne svađe iscrpljuju i ubijaju i najjaču ljubav.

Previše izvinjenja

Ni previše izvinjenja nije dobro jer ukazuje na nezdravu dinamiku veze. Umjesto da “kupujete” mir partnera i da gurate nerazriješene stvari pod tepih, važno je da otvoreno i iskreno razgovarate i po potrebi napravite kompromis.

Izbjegavanje negativnih emocija

Neprijatne emocije i iskustva sastavni su dio života. Ako vaš partner ne umije da izađe na kraj s njima, to nije dobar znak za vezu. Čak i ako je sada sve uredu, desit će se neka kriza koju on neće znati da riješi. Ako pije ili je agresivan kad se suoči s neprijatnim događajima, razgovarajte s njim i ohrabrite ga da potraži stručnu pomoć.

Nema nježnosti

Normalno je da s godinama blijedi strast, ali ako vam partner više nije sladak, to nije dobar znak. Svakodnevni znaci privrženosti, poput zagrljaja, maženja i tepanja čuvaju vezu od iskušenja svakodnevice. (CdM)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,