Nedjelja, 15. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Žene koje vjeruju u ove tri laži najteže pronalaze partnera

Tri stvari koje su na glasu kao ultimativni ljubavni savjeti možda uništavaju vaš ljubavni život. Odnosno, možda su upravo oni krivi što još uvijek niste pronašli čovjeka svog života, a ponekad mogu napraviti i više štete nego koristi.

1. Morate prvo zavoljeti samu sebe da biste mogli voljeti drugoga

Prva laž u koju mnoge žene vjeruju je da moraju u potpunosti zavoljeti sebe i svoje tijelo prije nego se prepuste zdravom odnosu s nekim muškarcem. Kao rezultat toga, one odbijaju ući u ljubavnu vezu prije nego što steknu samopouzdanje, piše index.hr.

Ovakav način razmišljanja je potpuno pogrešan. Prvenstveno jer neki ljudi jako teško grade samopouzdanje, a upravo im iskrena ljubavna veza s osobom koja će ih voljeti takve kakvi jesu ustvari može pomoći da prihvate sami sebe te da se zavole.

2. Nemojte dopustiti da ovisite o nekome. To je znak slabosti

Pojedine žene ovaj savjet shvataju previše doslovno. Financijska neovisnost je jedna stvar, ali ljubavna “ovisnost” je druga. To naravno ne znači da morate disati isključivo za svog partnera i zaboraviti na sve međuljudske odnose koje ste dosad njegovali, ali pokušajte se prepustiti njegovoj ljubavi.

Dopustite mu da vas čuva, da brine o vama i da vas voli. Ne, to nije znak vaše slabosti.

3. Ako vas dovoljno voli, promijenit će se

To je jedna od najčešćih laži. Ako želite da se neko promijeni zbog vas, morate biti spremni na to da ćete i vi vjerovatno morati učiniti isto za njega.

No neke žene idu u drugu krajnost. Mijenjaju same sebe već na samom početku veze kako bi se svidjele svojim partnerima i kako bi oni slijedili njihov primjer, ali to se najčešće ne dogodi. Ono što dobiju zauzvrat je razočaranje ili preuzimanje odgovornosti za ponašanje svog partnera.

Zapamtite, vi im niste mame i ne morate ih (pre)odgajati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,