Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Veliki povratak Kleopatrinog omiljenog kozmetičkog sastojka

Preuzmite sliku

Magareće mlijeko se od davnina koristilo u kozmetici.

Podsjetimo se da je kupanje u magarećem mlijeku bila omiljena vrsta opuštanja Kleopatre.

Do nedavno, sapuni od magarećeg mlijeka uglavnom su se koristili u Marseilleu. Linolna kiselina koja se nalazi u mlijeku je razlog zašto je magareće mlijeko konkurentski sastojak većini prirodnih ulja. Magareće mlijeko hidrira kožu i popravlja diskoloraciju. Istovremeno je bogato vitaminima A, B1, B2, B6, C, D i E i nezasićenim masnim kiselinama omega-3 i omega-6, koja vraćaju elastičnost koži i čvrstinu.

  • magarece-mlijeko-sapun
  • Još jedna korist od upotrebe kozmetike sa magarećim mlijekom je da stimuliše proizvodnju kolagena i elastina. Koža dobija mnoge hranljive sastojke uključujući kalcijum, fosfor, kalijum, gvožđe i cink, koji u kombinaciji sa vitaminima i masnim kiselinama smanjuju simptome ekcema, psorijaze i akni. Prednosti mliječnih proizvoda su kao što vidite, skoro neograničene. Čudno je da su kreme za lice ili ruke koje sadrže ovaj koristan sastojak u stvari novi proizvod na tržištu. Od nedavno je magareće mlijeko sastojak nekih najinovativnijih korejskih proizvoda, kao što su maske za lice.

    Neki brendovi su fascinirani navikama Kleopatre i stvorili su čitav niz proizvoda od magarećeg mlijeka. Magareće mlijeko nažalost nije dostupno u istim količinama kao kravlje, pa su zato proizvodi na bazi ovog ljekovitog mlijeka izuzetno skupi. (zenskimagazin.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje