Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Udala se u 120 godina staroj vjenčanici: Haljina nošena 11. put u porodici (VIDEO)

Preuzmite sliku

Abigail je za svoje vjenčanje odabrala vjenčanicu staru 120 godina, a bila je 11. mlada u svojoj porodici koja ju je obukla za najljepši dan u svom životu

120-godina-stara-vjencanica2Stara izreka kaže da mlada treba da nosi na svom vjenčanju “nešto novo, nešto staro, nešto pozajmljeno, nešto plavo”. Kada se udavala Abigail Kingston iz Pensilvanije (SAD), dio ove izreke koji se odnosi na “nešto staro” je najozbiljnije shvatila.

Naime, ona je za svoje vjenčanje odabrala vjenčanicu staru 120 godina, a bila je 11. mlada u svojoj porodici koja ju je obukla za najljepši dan u svom životu.

Prvo “sudbonosno da” u ovoj haljini izgovorila je davne 1895. godine Mary Lowry Warren, nakon koje se vjenčanica prenosila sa koljena na koljeno. Prije Abigail ju je posljednja nosila njena majka 1991. godine. Naravno, zub vremena je nagrizao vjenčanicu, tako da je morala da bude prepravljena više puta tokom svog postojanja.

Osim što je bila požutila, haljina je imala i rupe, ali čak i nakon 200 sati stručne restauracije, Abigail je mogla da je nosi samo tokom dijela svadbenog veselja, zbog osjetljivosti materijala.

Pogledajte kako izgleda 120 godina stara vjenčanica. (stil.rs)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje