Petak, 3. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Učiteljica moli roditelje da ne šalju djecu u razred s pozivnicama za rođendane

Preuzmite sliku

Snimak u kojem se jedna mama iz SAD-a požalila na učiteljicu svojeg djeteta nedavno je postala viralna. Naime, majka tvrdi da je učiteljica zamolila da na rođendansku zabavu svog djeteta pozove cijeli razred, a ne samo nekolicinu odabranih.

“To je rođendanska zabava, a ne pučka kuhinja”, smatra majka koja objavljuje na TikTok profilu @realitykeck.

Više od pet miliona ljudi pogledalo je video, a hiljade je podijelila njezina priča. Dok su neki stali na njenu stranu i tvrde da je prevelika gnjavaža brinuti o 27 djece i da si ne bi mogli priuštiti zabavu za toliki broj djece, drugi su pokazali zabrinutost za isključenu djecu. Među njima je i učiteljica Sydney.

@realitykeckIs this a nationwide school policy? 😮‍💨 I can’t watch 27 kids at once are you insane lady! ##BenefitOfBrows ##BillboardNXT ##ChimeHasYourBack ##HowIBathAndBodyWorks ##FlauntItChallenge ##fyp ##momsoftiktok

♬ original sound – Jamie K

“Ja sam učiteljica i gledam koliko su izostavljena djeca užasnuta. Samo im nemojte davati pozivnice u razredu. Jednostavno je”, komentirala je.

“Moja poanta je da ne morate pozvati sve, već da jednostavno ne dijelite pozivnice u razredu“, pojasnila je naknadno, nakon što je njezin prvi komentar izazvao veliku pozornost.

“Neki roditelji kažu da razočaranje druge djece nije njihov problem i da je u redu da su i djeca ponekad razočarana. Ponašaju se kao da se sve vrti oko njih. Moja djeca znaju da život nije fer. Puno puta učenici koji žive u teškim uvjetima imaju problema sa sklapanjem prijateljstava, a onda ih se još ni ne poziva na rođendane. Neću dopustiti da ih vaša pozivnica podsjeti da nisu pobijedili na takmičenju iz popularnosti. Podijelite pozivnice u neko drugo vrijeme, na nekom drugom mjestu. Izostavite ih iz učionice”, kaže. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,