Nedjelja, 20. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U kojim su godinama života žene i muškarci najprivlačniji?

Stara izreka kaže da je ljepota u oku promatrača, a isto se može reći i za privlačnost. Kada je u pitanju izgled, teško je generalizirati jer svi imamo različit ukus i potpuno drugačije stvari izazvat će u nama osjećaj žudnje za drugom osobom.

Međutim, mnogi istraživači odlučili su se pozabaviti temom privlačnosti i ustanoviti u kojim su to godinama života žene i muškarci najprivlačniji, prenosi Zadovoljna.hr.

Sasvim očekivano, situacija je drugačija ovisno o spolu. Prema istraživanju Elizabeth Bruch, profesorice sociologije na Univerzitetu u Michiganu, muškarci su u očima žena u prosjeku najprivlačniji oko 50. godine života. Tačnije, razdoblje njihove najveće privlačnosti počinje s 40. godinom života i vrhunac doživljava u 50. godini.

S druge strane, njezino istraživanje je pokazalo da (prema mišljenju muškaraca) razdoblje najveće ženske privlačnosti počinje nakon 18. godine života i s godinama samo – pada.

Podaci iz jedne druge studije potvrdili su da muškarci većinom privlačnost poistovjećuju s mladošću i smatraju da su pripadnice ljepšeg spola u prosjeku najprivlačnije u 23. godini života. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,