Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Trendovi u uređenju enterijera koji bi vam mogli smanjiti vrijednost doma

Preuzmite sliku

Ako uređujete enterijer doma, pojedini trendovi koji se pojavljuju na društvenim mrežama, poput sivih zidova, mogli bi smanjiti njegovu vrijednost kažu stručnjaci.

Trendovi se stalno mijenjaju. Ono što je prije godinu ili dvije bilo ‘in’ sada možda više nije.

Web stranica Rated People anketirala je 1000 Britanaca za njihovo godišnje izvješće o trendovima uređenja doma kako bi otkrili koje karakteristike će najvjerovatnije odbiti potencijalne kupce, prenosi 24sata.hr.

Sobe s tamnoplavim ili sivim zidovima dobile su najviše glasova, unatoč tome što ih vole slavne osobe i influenceri.

Nekretnine s tušem, a ne i kadom, tamnoplavim kuhinjskim ormarićima i kupatilima s bijelim zidovima i kontrastnim crnim značajkama također su naišle na odbijanje.

Prozore s višestrukim okvirima, bakrene kuhinjske česme i podne pločice s uzorkom kupci su također označili odbojnim.

– Iz mnogih dovršenih projekata u našoj zajednici znamo da tamne boje mogu izgledati sjajno, bez obzira koriste li se na zidovima, stropovima, kuhinjskim ormarima ili okvirima prozora. Ali, što se tiče prodaje, dobra ideja je biti u toku sa značajkama koje kupci traže jer bi trendovi koji su prije samo dvije do tri godine dodavali na vrijednosti sada mogli umanjiti tu vrijednost – rekla je Adrienne Minster, izvršna direktorica firme Rated People, a piše The Sun(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,