Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trendi frizure za srednju dužinu koje nisu bob

Preuzmite sliku

Bob je definitivno najjači hair trend u 2023, ali – da li ponekad poželite nešto drugačije? 

Ako imate srednje dugu kosu i želite da promijenite frizuru, sa svih strana će vam stići prijedlozi da napravite bob. Skandi bob, francuski bob, slojeviti bob… Ova frizura vlada već nekoliko sezona i ponekad vam se čini da je ona jedino što frizeri znaju da urade! A vi, jednostavno, ne želite da nosite bob. Šta sada? Predstavljamo vam trendi frizure za srednju dužinu kose koje mogu da zamjene bob, a da izgledaju senzacionalno!

Kako izabrati pravu frizuru  za srednju dužinu kose?

Najbolji frizeri će raditi sa vama kako bi pronašli najbolju frizuru i  ujedno trendi opciju. Važno je da razgovarate o tome kako biste željeli da vaša kosa izgleda, ali i o tome koje su vaše potrebe. Na primjer, možda razmišljate o tome da svojoj kosi srednje dužine dodate nekoliko slojeva koje će uokviriti lice i prikriti znake starenja. A možda i dalje želite da vezujete kosu kada idete u teretanu ili trenirate. Možda ste samo prezaposlena žena kojoj je važan svaki minut i koja traži frizuru što jednostavniju za održavanje.

Šegi sa šiškama

Ovakva frizura za srednju dužinu kosi daje zavidnu teksturu i volumena, čak nema potrebe ni da se često šišate. Ovo je odlična frizura ako imate ravnu kosu ili blago valovitu kosu.

Fudbalerka srednje dužine

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jordanna Cobella (@jordannacobella)

Ako ste odmah zamislili asimetričnu i napadnu frizuru – greška! Ovo je umjerena verzija fubalerke i izgleda priličnio ženstveno. Možda to nije prvi stil koji vam pada na pamet, ali ovaj hibrid cipala je iznenađujuće lak za održavanje.

Afro lokne

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jordanna Cobella (@jordannacobella)

Bilo bi idealno da ste i sami kovrdžavi, ali ako niste, postoje tretmani koji vam mogu obezbjediti ovakvu teksturu. Zamolite svog stilistu da ostavi slojeve za uokvirivanje lica koji će neprimijetno rasti dok dodaju definiciju i razigranost vašem izgledu.

Slojeviti beach wave

To što je ljeto prošlo ne znači da morate da zaboravite na svoje talase koji govore “oko nas se niko nije trudio”. Beach waves može da se prilagodi i jesenjoj sezoni. Ako imate tanku kosu koja se ne uvija i ne talasa lako, zamolite svog stilistu za nekoliko strateški postavljenih slojeva oko lica. Kraći dijelovi kose će mnogo duže zadržati formu nego duga kosa.

Botlleneck šiške i sedamdesete

U kombinaciji sa slojevitom frizurom, stanjenom oko vrata daje jednu retro kombinaciju koja jako podsjeća na sedamdesete. A plavuše iz sedamdesetih su trend u 2023, piše Lepota i zdravlje

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,