Srijeda, 1. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tip sa Tindera, s kojim je htjela samo neobavezni seks spasio joj je život: Danas žive zajedno…

Preuzmite sliku

Tinder priča svakakve priče –  nekad lijepe, nekad ne baš tako lijepe, a ponekad potpuno bizarne ili čak strašne. Ovoga puta jedna je djevojka za američki Cosmopolitan podijelila možda najljepšu priču – o tome kako joj je princ na bijelom konju u naličju jednog nasumičnog tipa kojeg je upoznala na dating aplikaciji i s kojim je odlučila imati neobavezni seks zapravo spasio život.

“Imate treći stepen raka dojke”, započinje priču 29-godišnja djevojka, za potrebe članka Ema, i nastavlja – “to nisu riječi koje ikada želite čuti, a kamoli sa 29 godina.” Na žalost, to je vijest koju je samo u 2020. godini, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, čulo čak 2,3 miliona žena, a 685.000 njih je od ove bolesti i preminulo.

 • “Prije dijagnoze upravo sam okončala šestogodišnju vezu i učinila ono što čine novopečeni samci: instalirala Tinder. U opisu mu je pisalo “coffee guy” i to je bilo dovoljno da svajpam desno”, nastavlja svoju priču Ema. Uskoro se našla s “coffee guyem” s Tindera te su počeli izlaziti. Ema priznaje kako niko nije htio ništa ozbiljno, ali odlučili su izlaziti i imati neobavezan odnos. Jednu večer, dok su ležali u krevetu, pitao ju je – “jesi li ikada provjerila ovu kvržicu”, dirajući joj grudi.

  Ema kaže kako joj je prva reakcija bila obrambeni stav te da mu je rekla da nema pojma o čemu priča. Svejedno, drugi dan se naručila na ultrazvuk. Nakon nekoliko dana saznala je vijesti da ima tumor. “Kad je test stigao, doslovno sam pomislila: Pa, je*i ga. Kako ću to reći ljudima? Razgovor o tome učinio bi stvari stvarnim, a ja nisam bila spremna za to.” Prvo što je htjela napraviti je prekinuti sa Samom (coffee guy). Nisu ni bili par, i nije ga htjela zamarati sa “ćelavim komadom koji ide na hemoterapije i povraća”. Međutim, Sam je odlučio ostati uz nju i zajedno su prošli hemoterapije, Eminu ćelavost, mučnine i na kraju operaciju, prenosi Miss7.

 • Na kraju svega mu je u zezanciji rekla: “Naravno da sam morala dobiti rak dojke i ostati bez jedne baš kada izlazim s likom koji pada na sise”. “Sisu”, ispravio ju je. “I'm a boob guy, not boobs guy”. Ema priznaje kako joj je Sam sigurno spasio život. “U međuvremenu… Sam i ja samo smo počeli zajedno živjeti – i jasno mi je to da tada nije imao hrabrosti reći bilo šta o kvržici koju je osjetio, možda danas ne bih bila živa. Na neki način, ono što je učinio trebao bi biti minimum minimuma (jer ako osjetite nešto u grudima, testisima, zaista bilo gdje na nečijem tijelu, morate to reći toj osobi), ali to mi je vjerovatno spasilo život.

 • Uglavnom zato što vjerovatno ni sama ne bih pronašla kvržicu: nikad prije nisam napravila odgovarajući samopregled dojki niti sam znala kako.”

  Ovo je jedna od sretnih priča iz kategorije ružičaste vrpce, a i Tindera. Ne mora biti, i nažalost, najčešće nije tako. Nemoj čekati tipa koji će ti pregledati grudi, čini to sama i čini to često. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,