Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stiže pametni krevet koji rješava problem koji su svi parovi sigurno iskusili (VIDEO)

Preuzmite sliku

Pametni krevet vjerovatno je želja mnogih parova, a zahvaljujući modernoj tehnologiji, sada je stigao. Situacija koju su gotovo sigurno najmanje jednom iskusili svi parovi.
Klasična priča o tome kako se s jedne strane “neko znoji i ne može spavati” dok je na drugoj strani kreveta “hladno i zbog toga se takođe ne može spavati”.

Ultimativno rješenje, barem do sada, nije postojalo, jer je bilo nemoguće pronaći kompromis koji bi zadovoljio “nesretni par iz kreveta”. Ali ipak živimo u vremenima kada zahvaljujući modernoj tehnologiji dobijamo odgovore koji su nam se sve donedavno činili apsolutno nemogućima. Tako imamo prilike upoznati i pametni krevet Smartduvet Breeze koji će brzo i jednostavno riješiti situaciju iz scenarija s početka teksta.

Riječ je o prvom krevetu koji će vam ponuditi mogućnost takozvane “dual-zone” kontrole temperature, nešto slično poput onoga što već godinama imamo kada je u pitanju klimatizacijski sistem u vozilima, koji možete kontrolirati tako da primjerice na prednjim sjedištima bude jedna temperatura, a na stražnjim druga. Upravo na tom principu “podjele temperature” radi i Smartduvet Breeze, koji će uz pomoć aplikacije dati mogućnost namještanja temperature na svakoj polovici kreveta zasebno.

Uz aplikaciju stiže i “control box” koji se stavlja ispod kreveta i koji je zapravo mozak cijele priče. Iako možda zvuči nemoguće i neizvedivo, autori pametnog kreveta jamče kako ćete s njihovim proizvodom zaboraviti na sve probleme “ispod plahte”, barem kada su u pitanju nesuglasice oko temperature.

Smartduvet će vam se svidjeti i zbog toga što se može sam složiti, što takođe nije nevažno kada je u pitanju funkcionalnost.

Startup iz kanadskog Montreala na Indiegogou je pokrenuo kampanju koja je 24 dana prije isteka višestruko prebacila željeni iznos od 20 hiljada američkih dolara i do sada je prikupljeno 130 hiljada dolara.

Očekuje se da će prvi primjeri ovog pametnog kreveta, nakon što se odrade sva završna ispitivanja i kvaliteta kontrole, biti isporučeni tokom jeseni. (zimo)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,