Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stavljate li kokice u mikrovalnu odmah ili je najprije grijete? Razlika je velika, tvrde iskusni

Preuzmite sliku

Kod pripreme kokica u mikrovalnoj, vjerovatno rijetko ko puno razmišlja o postupku. Stave vrećicu u mikrovalnu, upale je i čekaju dok pucketanje ne prestane.

Kokice su tada gotove, vjerovatno nisu zagorjele, a uvijek na dnu vrećice ostane i nekoliko onih koje nisu puknule. Postupak je prilično jednostavan i svi vjeruju da ga znaju i da je upravo to način na koji se prave kokice iz mikrovalne.

Međutim, nedavno je u Facebook grupi Aldi Mums objavljena slika na kojoj se vide upute za pripremu kokica u mikrovalnoj, koje se nalaze na većini vrećica s kokicama. Među uputama zaokružen je jedan od savjeta, koji je odmah zbunio mnoge članove te grupe.

  • Naime, piše kako bi za najbolje rezultate mikrovalnu pećnicu trebali zagrijati prije nego stavite vrećicu s kokicama unutra i to tako da prije kokica na jednu minutu stavite šoljicu s vodom u mikrovalnu i stavite na jako zagrijavanje. Nakon minute izvadite šoljicu i stavite vrećicu s kokicama.

    Jedna od mama, koja je isprobala savjet, kaže da na taj način nema kokica koje nisu puknule te da je i okus bolji. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,