Četvrtak, 4. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
zagrljaj
Preuzmite sliku

Šta se dogodi u ženskom tijelu kada ga muškarac zagrli?

Najljepše pjesme ispjevane su i najljepše riječi napisane su o ljubavi, a pisac David Tumarinson predivno je opisao što se dogodi kada muškarac zagrli ženu.

Pisac David Tumarinson piše predivnu poetičnu prozu, a internet je očarao svojim opisom intimnog zagrljaja između žene i muškarca.

David je na čaroban način opisao šta se dogodi kada muškarac zagrli ženu. Njegove riječi pokazuju svu moć zagrljaja i govore zašto bi muškarci trebali češće grliti svoje partnerice, jer i žene i muškarci žude za ljubavlju.

Kada muškarac tiho priđe ženi odostraga i zagrli je, on zatvori krug. Svoj i njezin krug. To je krug nježnosti, topline i zaštite. I on stavlja ženu tačno u središte tog strastvenog kruga. Na taj način u tom trenutku muškarac nehotice daje ženi do znanja da je ona centar njegova svemira. Muškarac grli ženu u tišini. Žena također stoji u tišini. Osjeća toplu struju koja proizlazi iz tih vrućih i mirnih ruku.

 • Kada muškarac zagrli ženu, ona osjeća kao da ima krila i kao da može letjeti. Taj je krug ljubavi miran i udoban. Od te tihe nježnosti ona se topi poput kockice šećera u šolji čaja. Ko je ona sada, dok stoji u središtu tog tinjajućeg kruga? Šta osjeća? Ko je ona u ovom trenutku?

  Je li ona žena ili djevojka? Osjeća li se voljenom ili ona voli? Pokriva li lagani prekrivač tišine njezina ramena i sakriva li njezine misli od muškarca… Ili možda ništa nije skriveno u tom privatnom krugu? Uostalom, on je samo grli, štiti od vanjskog svijeta koji je tako hladan i usamljen. A u njegovim je rukama toplo i udobno. Ove ruke su njezina zaštita i spokojstvo. To je sve što žena nesvjesno traži, što čeka i čemu se nada.

  Inače, 21. janura obilježava se Međunarodni dan zagrljaja. Ovaj datum idealna je prilika da voljenima barem jednim zagrljajem pokažete koliko vam znače.

  Porodilna terapeutkinja Virginia Satir rekla je da dnevno treba četiri zagrljaja za preživljavanje, osam zagrljaja dnevno za održavanje i 12 zagrljaja dnevno za rast.

  Iako vam se ovo možda čini kao previše zagrljaja, i previše zagrljaja bolje je od života bez njih. Zagrljaji su, između ostalog, i korisni za zdravlje – smanjuju stres, čine nas sretnijima, utječu povoljno na zdravlje srca, pomažu vam u borbi sa strahovima. Zato, ako želite iskoristiti sve njihove pozitivne učinke – grlite se. (zadovoljna.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,