Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Progledajte: Šest znakova koji vam pokazuju da ona nije za vas

Preuzmite sliku

Nakon intenzivnog i početnog razdoblja veze u kojem vam je bilo dovoljno samo da provodite vrijeme zajedno i upoznajete se, ovo stanje tek kasnije izlazi na vidjelo.

Evo koje stvari vas mogu zabrinuti.

Trebate li razmišljati?

Za razliku od žena koje će analizirati budućnost i moguće situacije unedogled, muškarci se češće povode za trenutnim osjećajem. Velik dio njih osjeća pritisak da se ožene i osnuju porodicu, ali ni sami sebi ne mogu objasniti izbjegavaju li to zbog straha od promjena ili zato što podsvjesno osjećaju da djevojka s kojom jesu nije ona “prava” za njih.

Ne odobravaju je vaši prijatelji

Koliko god vaši prijatelji imali različit ukus u muzici, filmovima, sportu ili ljudima, činjenica je da vas oni dobro poznaju. Zato, ako oni smatraju da ona nije dobar izbor za vas, ili ako ih pak vaša partnerica ne može podnijeti, to je definitivan znak da u vašem odnosu nešto ne funkcioniše. Najbolje što možete napraviti je razgovarati s nekim ko je nepristran, nakon čega će vam biti jasnije u čemu je problem i može li se riješiti.

 • Nema baš aktivnosti u kojima možete zajedno uživati

  Nakon intenzivnog i početnog razdoblja veze u kojem vam je bilo dovoljno samo da provodite vrijeme zajedno i upoznajete se, ovo stanje tek kasnije izlazi na vidjelo. Zapitajte se uživate li zajedno u besposlenim nedjeljnim popodnevnima, koliko se vaši interesi, hobiji i ono što vas ispunjava preklapaju te koliko se općenito morate truditi da bi vam zajedno bilo lijepo. Ako je za sve potreban velik kompromis i trud s vaše strane, tada niste kompatibilni.

  Vi ste dežurni krivac za sve

  Osim ako ste iznimno egostični ili pak nikad niste naučili kako stvari funkcionišu u normalnim vezama, ne biste se trebali sve vrijeme osjećati kao da ste nešto zgriješili. Ako je osjećaj krivice postao vaša svakodnevnica, tada je problem u nerealnim očekivanjima i tome da ste oboje zaljubljeni u idealnu sliku partnera. Ne možete li otvoreno razgovarati o tim očekivanjima i naći kompromis, tada to nećete uspjeti ni u budućnosti.

 • Seksualni život je loš

  Pamtite li dobar seks na početku vaše veze, lako je samog sebe zavarati da seks nije najbitnija stvar u vezi te da je koncentrisanje na njega površno. Ipak, to nije tačno i rezultati brojnih zdravstvenih istraživanja pokazuju da je redovan i zadovoljavajuć seks jedan od tri ključna preduvjeta za stabilan ljubavni odnos i partnerstvo.

  Ona je sjajna, ali ne možete zamisliti budućnost s njom

  Ona je pametna, seksi i ne ljuti se ako poslije posla ostanete na pivi s dečkima. U prevodu, prema općenitim muškim “standardima” ona je savršena. Problem se javlja ako se s njom tako “savršenom” ne možete zamisliti u budućnosti, u braku ili s djecom. Da biste bili sigurni kako nije samo riječ o tremi zbog promjene životnog stila i velikih obaveza, pričekajte nekoliko mjeseci te ako se jednako osjećate, budite pošteni prema sebi i njoj te recite zbogom. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,