Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pijani kum udario mladenku i vukao je za vjenčanicu vičući: Ovaj je brak najveća greška!

Preuzmite sliku

Tomos Rhydian Wilson bio je kum svom bratu na vjenčanju, a napravio je cijeli skandal na svadbi u hotelu Lampeter's Falcondale u velškom Ceredigionu rekavši da njegov brat ‘nikada nije trebao uzeti za ženu Erin Mason-George’.

Napad se dogodio dok je porodica pokušala pomoći pijanom mladoženji Steffanu da se popne po stepenicama nakon njegova vjenčanja. Očigledno je u igri bilo puno alkohola, a mladenka i mladoženja sudjelovali su u tome sve dok stvari nisu krenule po zlu.

Thomas (29), inače zaposlen kao službenik u zatvoru, počeo je vrijeđati porodicu mladenke Mason-George, vičući da njegov brat nikad nije za ženu trebao uzeti učiteljicu u osnovnoj školi i rekao da njegov brat ‘više nije Wilson’.

 • Pijano je divljao te pritom čak i udario mladenku, zgrabio je za vjenčanicu i vukao po stepenicama. Uz to je napao njenu majku i dvije sestre koje su je pokušale obraniti od nasilnika.

  Njegov brat Steffan zapovjednik je odsjeka u vojsci te je osam godina služio kao vojnik u korpusu kraljevskih inženjera.

  Slučaj je nakon nemilog događaja dospio i na sud, a okružna sutkinja Gwyn Jones rekla je da, iako niko od porodice Mason-George nije pretrpio dugotrajne povrede, ‘misli i ružne uspomene na ono što je trebalo biti sretan događaj dugo će se zadržati’.

  Tužitelj Kevin Challinor rekao je da je Tomos ljutito reagovao kad je porodica pokušala natjerati njegovog brata Steffana Wilsona da ode u krevet jer je bio pijan.

  Majka mladenke je na suđenju izjavila da su stvari eskalirale kad je Tomos pokušao nju udariti. Potom je zgrabio vjenčanicu svoje novopečene snahe i povukao je, zbog čega je pala niz stepenice.

  Utvrđeno je da je tokom incidenta Wilson napao majku gospođe Mason-George, Lindu i njezinu mlađu sestru Dion, a također je uhvatio drugu sestru, Cally, za vrat, uzrokujući crvenilo.

  Wilson je također napao menadžera u hotelu Lampeter's Falcondale koji ga tereti za oštećenje odjeće te opreme u hotelu.

 • Tokom suđenja Wilson je negirao sve optužbe, a advokat odbrane Tom Roberts rekao je da su incident izazvali gospođa Mason-George i njezina porodica.

  Rekao je da je Wilson tako reagovao nakon što je vidio kako je mladenka ošamarila i psovala njegovog brata, prije nego što je vidio kako su ona i njezina porodica pomagale Steffanu uz stepenice, gdje tvrdi da je mladenka gurnula mladoženju zbog čega je on pao.

  Navodno su i mladenka te njezina sestra Cally udarale Wilsona i da je ona kasnije bacila vazu i staklenu bocu na njega, što je ona porekla.

  Otac mladenke, Colin George, koji ga je također pokušao zaustaviti u pijanoj agresiji,  rekao je: ‘Ne bih vam mogao reći koliko je zabava uništio. Previše je epizoda za brojanje’.

  U objavi na Facebooku nakon vjenčanja, Erinina sestra Cally napisala je: ‘Nikada ne dopustite da iko naruši magičnu ljubav koju imate jedno prema drugome!’

 • Harry Wilson, drugi kum, rekao je da je vidio mladenku Erin Mason-George kako ‘šamara’ mladoženju Steffana Wilsona govoreći mu da je vrijeme za spavanje.

  Opisao je kako je vidio Steffana kako pada niz stepenice i kako mu njegov brat Tomos ide pomoći prije nego što je Erin udarila Tomosa, dok su drugi članovi njezine porodice ‘nasrnuli’ na mladoženju Steffana.

  Ipak, na sudu je Wilson osuđen na 12 mjeseci humanitarnog rada u zajednici i 240 sati neplaćenog rada.

  Također mu je naloženo da plati odštetu od 250 funti (oko 550 KM) Erin i Cally Mason-George, kao i po 100 funti (oko 220 KM) Dionu i Lindi Mason-George te gospodinu Jonesu. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,