Ponedjeljak, 25. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pet stvari koje svaka žena može napraviti kako bi još više uživala u seksu

Iako većina žena mašta o seksu koji završava orgazmom, u mnogim situacijama orgazam izostane. Razlog zbog kojeg se to često događa je izostanak kvalitetne komunikacije.

Međutim, svaka žena može svom partneru pomoći da i ona doživi orgazam. U nastavku donosimo pet stvari koje možete reći odnosno učiniti da bi se on dogodio, piše Zadovoljna.hr.

1. Priznajte partneru svoje žudnje i želje

Seks je “timski sport”. Iako se o temama koje se tiču seksa i dalje često priča sa zadrškom, ukoliko vašem partneru ne iskomunicirate vaše želje, ostavljate ga da tapka u mraku.

Ono što morate znati je da vi zaslužujete orgazam, a on zaslužuje znati kako vam ga omogućiti. U početku će vam možda biti teško neke stvari izgovoriti naglas, ali nemojte odustajati sve dok jasno ne izrazite svoje želje. To mogu biti neki fetiši, igranje uloga i sve drugo što može pomoći vašem seksu.

2. Budite mu vodič kroz vaše erogene zone

Žene, pored onih uobičajenih, imaju različite neke svoje erogene zone. Vaš partner možda preskačke neke dijelove vašeg tijela koji nisu uobičajena erogena zona. Također, možda vam je na nekim dijelovima potrebna duža stimulacija. Sve to iskreno podijelite s njih, a rezultat će biti veći užitak.

3. Primite njegove ruke i navodite ga

Postoje trenuci tokom seksa u kojima želite da vas partner dotakne na određenom mjestu, međutim on ne može čitati vaše misli. Najjednostavnije rješenje je da ga primite za ruku i sami mu pokažete šta želite.

4. Jasno recite “ne”

Mnoge žene tokom seska rade stvari koji im ne gode. Međutim, svom partneru trebate reći što vam stvara nelagodu. Ako samo šutite i pratite želje vašeg partnera, bit ćete sve dalji od orgazma.

5. Razgovarajte o nesigurnostima

Vaše nesigurnosti mogu vam stvarati mentalnu blokadu i upropastiti potencijalnu zabavu. Možda se brinete da ćete dosaditi partneru? Možda se brinete oko položaja? A možda se borite s tjelesnim nesigurnostima? Podijelite svoja razmišljana s partnerom, iskreno i otvoreno razgovarajte. Na kraju ćete shvatiti da se nemate oko čega brinuti, a vaš partner će vam pomoći da se riješite nesigurnosti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,