Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pet stvari koje svaka djevojka mora da uradi prije braka

Preuzmite sliku

Sljedećih 5 stvari morate završiti prije braka ukoliko ne želite neprijatna iznenađenja ili razvod.

Nedostatak ljubavi ili prevara nisu jedini uzroci zašto se ljudi razvode i odlučuju da život nastave bez svog saputnika. Vrlo često je problem što zapravo par nije svjestan u šta se upušta i da osoba sa kojom su u vezi i nije idealan materijal da pored nje provedu ostatak života.

Bez obzira na ljubav ili strast  koju mislite da osjećate i vrijeme provedeno u vezi, svog budućeg saputnika morate prije svega dobro da upoznate i razumijete. Morate da budete svjesne svih njegovih mana i vrlina kako u nekom trenutku ne bi došlo pitanje “Sa kim sam ja uopšte završila u braku?”

U nastavku slijedi 5 stvari koje treba da uradite prje nego što kažete DA i vjerujte nam, rizik od razvoda biće minimalan.

Svađajte se (pametno)

Ukoliko se nikada niste posvađali sa svojim dragim i trudite se da izbjegavate po raspravu po svaku cijenu kako ćete naučiti da se nosite sa neslaganjem?

U nekom trenutku doći će do tačke pucanja, a ukoliko na vrijeme niste naučili kako funkcionišete, jedna veća rasprava može biti pogubna. Uvijek i u svakom trenutku iznesite svoje mišljenje, bez straha kako će vaša jača polovina odreagovati. Ukoliko želite da provedete sa nekim cio život morate i obezbijediti sebi slobodu govora bez straha od reakcije. Svađe nisu omiljeni dio veze, ali su prirodne i nekad neophodne kako bi se pravi problem iznio na vidjelo i uspješno riješio.

Putujete na nepoznata mjesta

Brak je avantura i istraživanje novih mjesta će dodatno učvrstiti odnos. Ukoliko putujete negdje gdje ste već bili, uloga turističkog vodiča neće biti tako zanimljiva kao otkrivanje novih lokacija i sve dogodovštine koje takvo iskustvo nosi sa sobom. Možete naučiti toliko novih stvari o svom voljenom, kao na primjer kako se snalazi kada svi planovi krenu naopako. Da li je raspoložen za nove stvari? Kolika je njegova snalažljivost? Uostalom, zajedničke uspomene će vas zbližiti još više i imaćete materijala da im se zajedno smijete u budućnosti.

Provjerite da li se slažete u seksu

Vjerovatno mislite da se ovo podrazumijeva i da ćete ga isprobati na svim poljima kako biste zaključili da li je on gospodin Pravi, nije na odmet ponoviti. Seks je odavno prestao da bude tabu tema i odnosi prije braka su jedna normalna i očekivana stvar u vezi. U jednom normalnom braku seks treba da strastven i savršen i da se nikada ne umorite od isprobavanja dodatnih načina za uživanje.

Provodite vrijeme sa njegovom porodicom

Kada ste u braku, porodica vašeg partnera postaje i vaša i ukoliko izgradite na vrijeme prijateljski odnos sa njima, veće su šanse za srećniji odnos.

Naravno, to ne znači da ćete na silu pokušavati da se sprijateljite i pretvarati se da uživate u njihovom društvu (ako već nije tako), ali prije svega treba izgraditi odnos pun poštovanja. Uostalom, vjerovatno želite da i vaš izabranik sa vašim roditeljima i familijom lijepo i opušteno slaže. Napeti porodični odnosi mogu biti prepreka i u većini slučajeva će se završiti neslavno.

Živite zajedno

Ukoliko ne planirate da u budućnosti živite u odvojenim kućama, vaš budući suprug će biti i vaš budući cimer. Zato prije nego što dobijete cimera za cio život sigurno želite i probu kako bi se uvjerili da li je to ono što zaista želite. Sigurno ne želite da jednog dana budete nečija kućna pomoćnica ili da se u sopstvenom domu osjećate neprijatno, suvišno ili da niste opušteni.

Naravno, neki brakovi su srećni i dugovječni i bez sljedećih 5 stavki koje smo naveli. Međutim, ukoliko zaista želite da uđete u brak 100% sigurni da imate partnera za cio život predlažemo da obratite pažnju na ove stvcari. Sigurno ćete biti i srećnije i zadovoljnije ukoliko imate osobu pred sebe za koju znate da sa njom možete otići na kraj svijeta, reći sve što poželite i pritom koja je najbolji mogući cimer na svijetu. (cosmopolitan.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje