Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Parovi potvrdili: Ovo su najgori pokloni za vjenčanje…

Preuzmite sliku

Poklanjanje je obavezno, to je ritual kojeg ne možemo izbjeći, stoga često dolazi do krivih ili besmislenih poklona. Postoje liste u radnjama koje su praktične, no možda želimo dati nešto – posebno.

Vjenčanje je prigoda da darujemo drage ljude, no ponekad ne znamo zapravo šta im se sviđa ili koji stil imaju u stanu. Osim toga, tu su i posebni pokloni, kao što su ručnici s monogramom i slične ‘custom made’ fore. Popularne su vaze, slike i slično, a ponekad je najjednostavnije dati gotovinu.

Većina nas mnogo je razmišljala o darivanju, ali ispada da na kraju totalno pogriješimo. Naime, danas mnogi tradicionalni pokloni uopšte više nisu hit.

Jedan od primjera je set posuđa jer mladi parovi danas ne drže mnogo zabava te se generalno ne kuha toliko kao prije. Ako se i zabavljaju, mladi parovi to rade na opušteniji način, u dnevnoj sobi te ne koriste toliko suđa i generalno elemenata uređenja, prenosi 24sata.hr.

Iz tog razloga im više nije potrebno poklanjati stvari kao što su stolnjaci, salvete, prstenje za njih, dekanteri i slično. Parovi generalno ne koriste ove stvari kada ih dobiju kao vjenčane poklone – a vjerovatno nemaju ni mjesta za njih, piše She Finds.

Stvari poput ukrasnih jastuka, presvlaka za krevet, navlaka za jorgane i slično nisu ono što parovi trebaju kada tek počinju. Ako ništa drugo, trebali bi odabrati neutralnu posteljinu koja im se uistinu sviđa, jer inače dobijaju previše skupe posteljine koju ne vole.

Također, stvari koje birate trebale bi se svidjeti i njoj i njemu.

Uz jastuke i posteljinu, užasni pokloni su blenderi. Ako vole smoothie i miješana pića, vjerovatno već imaju nešto slično ili će si sami nabaviti, po vlastitim preferencijama. A ako ne vole slične nutritivne kreacije, male su šanse da će sada početi.

Ako razmišljate o poklon karticama, odmah prijeđite na gotovinu. Ako ne znate u kojim trgovinama svakodnevno kupuju ili što im je na popisu za kupovinu, nemojte pogađati odabirom proizvoljnog iznosa u nekoj prodavnici slučajnog odabira.

Nekada je vjenčanje bila jedina prigoda za ovo, no danas generalno imamo manje tih kućnih stvari, ne trebaju nam svi ti detalji.

Novac je bolji, mogu ga iskoristiti za neke druge stvari.

Ako kupujete za nju i njega odvojeno, bolje je razmisliti o svakodnevnim potrebama kao što su na primjer zvučnici i slično.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,