Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su, prema muškarcu, znakovi da se vaš partner ohladio od vas

Preuzmite sliku

Prekidi su najčešće gadni, bolni i iscrpljujući. Bez obzira na to koja strana ostavlja i potiče na razgovor o prekidu, na kraju priče u kojoj su glavni sudionici emocije, obje su strane na neki način uzdrmane.

Niko ne voli znati i osjetiti da veza u koju je uložio jako puno ide u krivom smjeru. Međutim uprkos težini, puno je bolje znati istinu na vrijeme, nego se pretvarati da se ništa ne događa. Ako imate problem s prepoznavanjem znakova koji upućuju na to da je muškarac izgubio interes, freelance novinar i pisac Bryan Zarpentine olakšat će vam muke. U nastavku pronađite njegovih deset znakova koji upućuju na kraj veze.

Komplimenti su prošlost

Prirodno je da su flert i komplimenti izraženiji na početku odnosa. Što je veza duža i što se više poznajete, potreba za flertanjem je manja. Međutim to ne znači da ne trebate međusobno dijeliti komplimente i davati do znanja koliko ste jedno drugom privlačni. Ako primijetite da su flert i komplimenti prošlost te da vaš partner odbija sudjelovati u flertu kada ste vi inicijator istog, vjerovatno se ohladio.

 • Više se ne družite nasamo

  Ako muškarcu više nije stalo, vrlo vjerovatno će izbjegavati druženje jedan na jedan s vama, a pokušavat će izbjeći i zajednička druženja s društvom. Na taj će se način pripremiti na razgovor o prekidu.

  Neprestano ima loše izgovore

  Ako vaš partner neprestano ima izgovore za nepojavljivanje na aktivnostima i događajima koji su vama bitni, a uz to ima loše izgovore, nije mu stalo.

  Nikada se ne javlja prvi

  Dok god su muškarci zainteresirani, naći će način da vam se jave. Ako primijetite da se već duže vrijeme javljate jedino vi, znak je to da se ohladio. To ne znači da žena nikada ne treba napraviti prvi korak ili da se jedna strana uvijek mora javiti prva. Isto tako, to ne znači da ne postoje muškarci koji su stidljivi i kojima treba vremena da se jave. Međutim ako su se stvari iznenadno promijenile i ako vaš partner nikada ne zove prvi, morate znati da su se stvari iz nekog razloga promijenile.

 • Nezainteresiran je

  Jedan od znakova da stvari ne idu u dobrom smjeru definitivno je nezainteresiranost muškarca za vaš osobni život. Ako ga ne zanima vaš novi prijatelj, novi posao ili hobi, ni vi ga više ne zanimate na jednak način. Zarpentine kaže da je korak dalje znak da vaš partner nije ljubomoran. Iako naglašava kako nipošto ne trebate praviti partnera ljubomornim i biti manipulativni, morate znati da je postoji doza pozitivne ljubomore, odnosno zainteresiranosti za muške prijatelje i nove ljude u životu. Ako toga nema, to je definitivno loš znak.

  Ne dijeli s vama stvari iz vlastitog života

  Primijetili ste da vaš partner ne priča o svom danu, o novim prijateljima, poslu i novostima iz vlastitog života? To je znak da je postao nezainteresiran. Zarpentine kaže da morate imati na umu da su muškarci puno lošiji u ovome od žena. Ako i nakon postavljanih pitanja o njegovom životu ne dobijete odgovore, znajte da se nešto promijenilo.

 • Ne mari za vaše osjećaje

  Ako ostaje ravnodušan na vaše teške i sretne trenutke, znajte da ne mari za vas i vaše osjećaje. Niko ne želi biti s takvom osobom. Učinite si uslugu i budite inicijator razgovora o prekidu.

  Smetaju mu sitnice i vaše navike

  Na početku je volio vašu nespretnost i vaš smijeh koji je mnogima iritantan, a odjednom su to stvari koje ga izbacuju iz takta? Zarpentine kaže da je u tom slučaju definitivno gotovo.

  Muškarci su jednostavno drugačiji od žena, ali morate znati da nisu ni svi muškarci isti. Mnogi od njih izbjegavat će razgovor o prekidu i neće biti izravni poput žena. Ako primijetite da se nešto u vezi mijenja te da je čudno, iskreno recite što mislite i osjećate. Nekada su problemi puno dublji, no rješivi. Ne mora sve uvijek voditi do prekida. (ljepotaizdravlje.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,