Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je “najprivatnije” ostrvo na svijetu: Idealno za odmor od svakodnevnice (FOTO)

Preuzmite sliku

Smješteno u Gladenu, ostrvo oivičeno koralima i bijelim pijeskom u samom srcu Velikog Grebena, savršeno je za odmor od svakodnevice…

Najprivatnije ostrvo na svijetu, smješteno je nadomak istočne obale Centralne Amerike, a graniči se sa Meksikom na sjeverozapadu, Karipskim morem na istoku i Gvatemalom na jugu i zapadu. Ipak, zbog svoje privatne svrhe, ovo ostrvo sadrži samo jednu vilu, za dvije osobe, na najudaljenijoj tački na svijetu, prenosi luxlife.rs.

 • Kao jedna od najljepših lokacija na svijetu, Gladen privatno ostrvo nalazi se na samoj ivici najšireg dijela Velikog Grebena u Karipskom moru. Ovaj greben je najduži na Zapadnoj hemisferi, a drugi je najveći u čitavom svijetu. Gladen ostrvo se nalazi nadomak magične “Gladden Split” tačke, gdje se ajkule okupljaju jednom godišnje, nudeći nevjerovatne i slikovite mogućnosti za ronjenje i druge aktivnosti u vodi, koje za vas aranžiraju konsijerž i brodski kapetani.

  Dvosobni hotel, odnosno vila, jedini je smještaj na ovom ostrvu i u potpunosti je namijenjen svojim gostima. Čak se i osoblje, koje je tu kako bi uslišilo svaku želju, nalazi na nešto manjem obližnjem ostrvu. Dakle, život na ovom ostrvu nije epizoda preživljavanja, već all-inclusive iskustvo. U ponudi je drugi master apartman, ukoliko želite da posjetite ovaj raj sa svojom porodicom ili prijateljima. “Mjerač privatnosti” indicira da li se bilo koji član osoblja nalazi na ostrvu u svako doba dana.

  Nakon istraživanja i idiličnog života na plaži, gosti mogu uživati u fantastičnim obrocima koje im pripremaju gurmanski kuvari iz čitavog svijeta. Spa tretmani i čarter čamci su vam takođe na raspolaganju preko privatnog konsijerža.

  Možete li zamisliti bolji rajski odmor? (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,