Utorak, 16. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ovih pet gradova u Evropi je najbolje posjetiti s djecom

Roditelji pažljivo biraju destinacije kada planiraju putovati s djecom kako bi mališani imali divne uspomene.

Donosimo vam popis pet evropskih gradova koje trebate posjetiti sa svojom djecom. Ovi gradovi nude široku paletu mogućnosti za obrazovanje, ali i zabavu za najmlađe, prenosi purewow.com.

Firenca, Italija

Firenca je glavni grad pokrajine Toskana u Italiji. Poznata je po srednjovjekovnoj historiji, umjetnosti, arhitekturi, modi i kuhinji. Firenca je sjajna porodična destinacija jer ima mnogo muzeja za djecu, parkova i ukusne hrane. I sladoled na svakom uglu. Nemojte propustiti posjetiti Muzej Galileo, Dječji muzej ili drveni vrtuljak na Piazzi della Repubblica.

Monte Carlo, Monako

Premda vam na spomen Monte Carla na pamet prvo padaju kockarnice, jahte i luksuzne vile, Monte Carlo ima i skriveni sadržaj koji je primjeren djeci. Na primjer, Oceanografski muzej u Monaku ima veliku zbirku morske faune. Vašu djecu će oduševiti više od 6000 vrsta morskih životinja.

London, Engleska

London nudi mnogo sadržaja za djecu svih uzrasta. Prvo možete posjetiti Platformu 9 3/4 iz popularnog Harryja Pottera, zatim kupiti medvjedića Paddingtona ili posjetiti spomenik Petra Pana. Svakako posjetite i Londonsko oko, panoramski vrtuljak u centru Londona.

Lisabon, Portugal

Lisabon je poznat po svojim raznolikim šarenim uzorcima na kućama. Umjetnost oslikavanja pločica je njihova tradicija i sigurno će oduševiti i vas i vašu djecu. Posjetite i zoološki vrt koji je dom više od 3000 životinja.

Barcelona, Španija

Park Guell u Barceloni je jedan od najzanimljivijih svjetskih parkova. Oduševit će vas čarobnim spojem umjetnosti i prirode. Prošetajte La Ramblom, živopisnom ulicom i šetnicom u centru grada. U Muzeju Čokolade će vas naučiti kako se radi čokolada, a možete i kupiti neku slasnu deliciju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: