Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ova nijansa žute će obilježiti i proljetnu i ljetnu sezonu

Preuzmite sliku

Ovog proljeća dominira žuta boja, a posebno butter nijansa. Ona je u poslednjih nekoliko sedmica u potpunosti ispunila gotovo svačiji Instagram i Tik Tok feed.

Nježna, pastelna nijansa nameće se ove sezone kao jedna od omiljenih nijansi brojnih poznatih osoba, a ona je vidljiva kako u odjeći i dodacima, tako i u svijetu ljepote.

S obzirom na činjenicu da se odlično (ali i suptilno) uklapa s brojnim drugim nijansama, nju ovog proljeća biramo nositi i na noktima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Garmentory (@garmentory)

Lakovi za nokte u butter nijansi sada se lako mogu pronaći u brojnim trgovinama, pa ga vjerovatno i vaš omiljeni brend ima u svojoj ponudi. A čini se da je ovaj trend u svijetu manikure na društvenim mrežama popularizirala Selena Gomez.

Basic & minimalistic

Nakon što je celebrity nail artist Tom Bachik objavio fotografiju naslovljenu kao Trend alert: Butter Manis for Spring, ova boja privukla je veliku pažnju.

Ipak, to je prije svega prouzrokovano činjenicom da su na fotografiji nokti Selene Gomez. Međutim, iako je ona ovu boju nosila isključivo tijekom uskršnjeg vikenda, ova nijansa mogla bi postati jedna od “it” nijansi ove sezone.

Nježna i minimalistička

Zbog topline ove nijanse, ona će se vjerovatno nastaviti nositi i u ljetnoj sezoni. Iako nije upadljiva koliko i klasična žuta boja, isto tako privlači pažnju već na prvi pogled. Samim tim, manikura koju ćete dobiti koristeći ovu nijansu može se opisati kao nježna i minimalistička. (Journal.rs) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,