Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Otišla na hemijsko ravnanje kose, frizerka zaboravila na hemikalije na glavi, otpalo joj pola kose…

Preuzmite sliku

“Nakon nekog vremena, pola mi je kose ispalo u pramenovima, skupa s korijenom”, rekla je djevojka u TikTok videu, no više se, kaže, zbog toga ne živcira.

Laura Jarvie iz Tasmanije, Australija, ispričala je nedavno na TikToku kako je prije dvije godine doslovno ostala bez pola kose: kad je u jedan salon došla hemijski izravnati kosu i dala se u ruke frizerki za koju je vjerovala da je profesionalna…

Ako redovito ravnate kosu, vjerovatno ste čuli za proces hemijskog ravnanja, s kojim kosa i duže od sedam mjeseci može biti ravna i mekana na dodir.

To je htjela napraviti i Jarvie, a postupak ravnanja je, kaže, izgledao ‘normalno’ dok frizerka nije odlučila napraviti pauzu za ručak – i zaboravila na hemikalije na njenoj glavi!

– Kosa mi je bila tako gusta da sam je ravnala svaki dan – ispričala je 24-godišnjakinja koja je mislila da će ‘s jednim takvim jačim tretmanom kosi još uvijek manje naštetiti nego svakodnevnim peglanjem’. Žao joj je, dodaje, što se prije odlaska u salon nije bolje raspitala o postupku hemijskog ravnanja – i predviđenom trajanju, prenosi Večernji list.

Svoje je iskustvo podijelila na TikTok-u, a njen je video brzo postao viralan.

@laurajarvie3##fyp ##wakinupinthemornin ##atleastshehadherfishandchips

♬ original sound – Amir Yass

– Ostavila je hemikalije na mojoj kosi i otišla na ručak, a nakon nekog vremena pola kose mi je ispalo, skupa s korijenom – ispričala je djevojka u videu u kojem je pokazala i hrpu kose na podu salona.

Ta se ‘nezgoda’, kaže, dogodila prije dvije godine, a da joj se kosa donekle obnovi i ujednači s obje strane glave trebalo je, dodaje, malo manje od dvije godine i nekoliko hiljada KM – za perike, razne suplemente i tretmane za rast, nadogradnje ekstenzijama i njihovo održavanje.

– Malo sam plakala, pa sam to preboljela… Stalno sam sebe podsjećala da će ponovno narasti i da mnogima kosa opada u puno gorim okolnostima; poput zračenja ili hemoterapije – objasnila je djevojka koja kaže da su, kad s drugima podijeli svoju priču, često svi umjesto nje ljuti – a ona je davno shvatila da od toga nema nikakve koristi…  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,