Utorak, 18. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Njegovo iskustvo s poroda dirnulo je srca mnogih: ‘Moja žena je pravo čudo’

Preuzmite sliku

William Trice Battle i supruga Lauren postali su roditelji drugog sina Romana, otac je na svom Facebook profilu pisao o iskustvu s poroda čime je dotakao srca mnogih, piše Tuzlanski.ba.

‘Iskreno ne znam kako je to uspjela. Bol je bila tako jaka, tako nadmoćna, da sam je čak i ja osjetio. Svi u sobi su osjetili. Ipak se izvukla. Njezina bol je bila jeziva. Njena borba je izgledala gotovo nepodnošljivo. Uhvatio sam se kako stišćem zube kad je ona to činila, naprezao sam tijelo kad je prolazila trudove i plakao s njom. Shvatio sam da sam samo putnik, koji nikada ne bi istinski shvatio bol koju je proživljavala.

Dala je u trudove svaku mrvicu života i energije koju je imala u sebi. I onda je dala još malo više. I kroz sve to, na kraju svega, nesebično nam je svima dala uvid u ono kroz što je prolazila zadnjih 9 mjeseci. Napokon svi možemo voljeti i držati dječaka za kojeg je žrtvovala svoje tijelo, udobnost, energiju i samu sebe. Moj sin je apsolutno čudo. Bebe su prava čuda. Ali za mene, veće čudo je njegova majka, koja mi je pokazala što je zapravo nesebična žrtva. Šta je zapravo ljubav.

Moja žena je pravo čudo.’

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,