Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Narušavaju mir i sklad: Pet stvari koje je bolje prešutjeti u vezi…

Preuzmite sliku

Sasvim je u redu dijeliti neke stvari iz prošlosti, ali treba znati granicu. Partner ne treba znati šta ste sve radili s bivšim i nipošto se ne preporučuje upoređivati ih…

1. Mišljenje o njegovim ili njenim roditeljima

Kako i u svakom odnosu i u vezi treba znati kada nešto treba prešutjeti. Posebno osjetljivo je pitanje partnerovih roditelja i tu treba biti oprezan. Ako mu kažete kako vam se ne sviđa njegova majka ili otac, to će samo stvoriti nepotrebne tenzije među vama. Takve će riječi partnera samo povrijediti, stoga zamislite kako bi bilo da je situacija obrnuta, savjetuju bračni terapeuti, prenosi 24sata.hr.

2. Stvari iz prošlosti

Sasvim je u redu dijeliti neke stvari iz prošlosti, ali treba znati granicu. Partner ne treba znati šta ste sve radili s bivšim i nipošto se ne preporučuje uspoređivati ih. Time samo omalovažavate svoj odnos i svojoj boljoj polovici dajete do znanja kako nije dovoljno dobra.

3. Komentari u vezi kućanskih poslova

Ne trebaš prati suđe ili pospremiti veš, napravit ću to sam/a – ove riječi iako naizgled dobroćudne zapravo stavljaju partnera u nepovoljan položaj. Prema njemu se odnosi kao prema djetetu i daje mu do znanja kako ništa ne može napraviti dobro.

4. Broj seksualnih partnera

Broj seksualnih partnera s kojima ste spavali prije ulaska u vezu najbolje je ne spominjati, upozoravaju bračni terapeuti. Razgovor o tome može unijeti nemir u vezu pa čak i natjerati partnera da promijeni mišljenje. Sve je to najčešće posljedica straha da će partner ispasti ili previše ili premalo iskusan na tom polju.

5. Komentari o izgledu

Ćelavost, visina ili dlakavost – stvari su na koje se ne može utjecati i bolje ih je prešutjeti. Partner bi mogao pomisliti kako ga želite promijeniti, da vas ne privlači ili kako nije dovoljno dobar za vas. Te riječi mogle bi mu zvučiti kao kritika stoga ih je bolje izbjegavati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,