Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nakon 10 mjeseci braka shvatila sam da mi je muž zapravo žena

Preuzmite sliku

Žena tvrdi da je žrtva bračne prijevare. Deset mjeseci nakon ‘tajnog vjenčanja’ s muškarcem kojeg je upoznala preko aplikacije je otkrila da je njen muž žena, a sad ga/je tuži na sudu

Žrtva, koja je u medijima identifikovana samo po inicijalima NA, tvrdi da je prevarena za 16.537 funti (skoro 38 hiljada KM), a odlučila je podijeliti svoju priču na društvenim mrežama nakon što je slučaj dospio na sud te postao medijska senzacija.

Na sudu mlada žena i njena porodica krivično gone ženu koja je identifikovana samo inicijalima AA, a koja se pretvarala da je muškarac kako bi se finansijski okoristila bogatstvom suprugine porodice. Pojavili su se na Okružnim sudom Jambi u Indoneziji prošli utorak 14. juna.

Tužiteljica i njena porodica tvrde da se par upoznao preko aplikacije u maju 2021. godine, a AA je navodno rekla da je muškarac koji je proveo vrijeme u Americi gdje se edukovao za hirurga.

Također je žena prevarantica tvrdila da je poslovni čovjek koji se bavi ugljenom te je nedavno prešao na islam i da traži ženu.

Tri mjeseca nakon upoznavanja preko aplikacije par se vjenčao u nikah siri aranžmanu, koji je priznat od strane vjere, ali ne i od strane države. Nikah siri, što doslovno znači ‘tajno vjenčanje’, koristi se u Indoneziji za neregistrovane brakove. Siri potiče od arapskog izraza koji znači ‘tajno’, i iako se takva vjenčanja često provode u tajnosti, priznata su u islamu, piše 24sata.hr.

Nisu mogli održati vjenčanje koje je odobrila država jer mladoženja nije mogao predočiti tražene građanske dokumente.

Mladenci su nekoliko mjeseci živjeli u kući žrtvinih roditelja. Međutim, tokom tog vremena, njeni su roditelji postali sumnjičavi jer je ‘muž’ AA stalno tražio novac i nije mogao pružiti nikakav dokaz svojeg impresivnog finansijskog stanja. Međutim, članovi porodice i prijatelji prevaranta uvijek su podržavali njegove tvrdnje o karijeri.

Roditelj danas tvrdi da ih je AA prevario za puno novca. Kako bi izbjegao (izbjegla) daljnja ispitivanja od ženine porodice, prevarantica je njihovu kćer odvela živjeti u Lahat, u Južnoj Sumatri gdje ju je tri mjeseca držala zatvorenu u kući te joj je bilo zabranjeno komunicirati s bilo kime.

Njihove financije kontrolisala je AA.

U aprilu je zabrinuta majka NA kontaktirala policiju Jambi koja je ušla u trag paru u Lahatu. Tokom policijskog ispitivanja otkriveno je da je AA žena čije pravo ime počinje inicijalima EY.

Tokom 10 mjeseci njihova braka, porodica je tvrdila da su prevareni za 300 miliona IDR, što odgovara 16.537 funti.

Nakon što je na društvenim mrežama ispitana o njihovom seksualnom životu, žrtva je rekla da bi njen ‘muž’ uvijek ugasio svjetla i povezao joj oči prije seksa.

Policiji je prevarantica rekla da bi rukama zadovoljila svoju suprugu, no žrtva je rekla da je sigurna da je EY koristila penetrativna seksualna pomagala tokom njihovog vođenja ljubavi.

NA je također tvrdila da ju je prevarantica EY pokušala ubiti rekavši joj da skoči u rijeku uprkos tome što je znala da NA ne zna plivati.

Roditelji žrtve prijavili su EY vlastima zbog više vrsta prevara, uključujući prevaru s edukacijskim potvrdama i novac, što bi mogla biti prva od mnogih optužbi protiv nje koje bi zajedno, u slučaju da bude osuđena, značile 10 godina zatvora.

Suđenje je u toku na Okružnom sudu u Jambiju piše britanski Sun.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,