Utorak, 7. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

“Najidentičnije” blizankinje razočarane: Nikada neće moći biti potpuno jednake

Preuzmite sliku

Dok se ljudi uglavnom bore da budu što različitiji od drugih, sestre Anna i Lucy DeCinque čitav svoj život provode pokušavajući biti potpuno jednake.

Dijele istog muškarca, isti krevet, a ne bi li zadržale istu tjelesnu težinu, hrane se potpuno identično. Njihov san, imati potpuno jednake grudi, ipak je srušen nakon što su im hirurzi američkog reality showa Botched rekli da nikad neće biti identične.

Tridesetogodišnjakinje iz australskog Pertha opsjednute idejom da budu potpuno jednake, u nadi da će ispuniti svoj san, sjele su na avion za Los Angeles gdje se odvija snimanje emisije Botched.

 • Anna Lucy DeCinque Ben Byrne
 • Anna Lucy DeCinque Ben Byrne

  No, ostale su jako razočarane kad su im doktori Paul Nassif i Terry Dubrow dali do znanja da im grudi nikad neće biti jednake.

  Dodatni udarac primile su kad im je doktor otkrio da nakon svih zahvata na usnama, grudima, trepavicama, obrvama… i dalje ne izgledaju identično već imaju suptilne razlike u očima, na nosu i bradi.

  Sestre su dosad potrošile preko 130 hiljada funti ne bi li izgledale potpuno identično.

   „Razlika će nakon operacije biti još veća“, objasnio je doktor Dubrow shrvanim blizankama. Nadodao je i da je dostizanje savršene simetrije gotovo nedostižno i za jednu osobu, a za dvije je potpuno nemoguće, čime je srušio njihove snove.

 • identicne-blizanke2
 • Sestre, etiketirane kao „najiritantnije svjetske blizanke“ već četiri godine u vezi su s elektromehaničarom Benom Byrneom i tvrde da moraju imati djecu zajedno jer „njihova tijela moraju ostati ista.“

  Njihova opsesija ide toliko daleko da mjere čak i količinu vode koje popiju. Ako pak jedna hoda nekoliko metara, druga mora za njom ne bi li potrošile jednako kalorija.

  „Osjećam kao da bez sestre ne postojim. Možete imati svoje mišljenje, ali ovo je način na koji želimo živjeti svoje živote“, zaključila je jedna od sestara poručivši kako ih nije briga za osude. (index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje