Utorak, 29. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Muške navike koje mogu biti prepreka sretnoj i zdravoj vezi

Možda su vas učili da nikad ne smijete da se promijenite zbog drugih, ali u nekim situacijama je to i više nego poželjno.

Uprkos tome što niko nije savršen, na nekim navikama je veoma lako moguće poraditi. Muškarcima se vrlo često dogodi da izgube ženu zbog svoje tvrdoglavosti, odnosno zbog odbijanja da promijene neke navike koje im ne donose baš ništa dobro.

Ove navike bi momci trebalo da promijene kako bi održali sretnu i zdravu vezu.

Loše osobine

Psovanje, neurednost ili lijenost su osobine koje rijetko koja žena voli kod muškarca, a realno gledano, ni u drugim životnim područjima ne doprinose nečemu dobrom, piše Index. Stoga, vrijeme je za promjene.

Svojeglavost

Nema ništa što osobu može više da frustrira od druge osobe koja uvijek mora da bude u pravu, čak i kada su riječi koje izgovara sulude. Iako i velik broj žena “neguje” ovu manu, u muškarcima ona nerijetko izaziva i agresivnost.

Preveliki ego i nezrelost

Ako je muškarcu potrebno odobravanje drugih žena ili ako ne može da se okane nekih dečačkih navika iz prošlosti koje su potpuno sebične i blesave, to vjerovatno znači da on još ni nije sazrio u pravog muškarca, pa čak i ako je već zakoračio u četvrtu deceniju života. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,