Četvrtak, 4. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Muške greške na prvom sastanku

Preuzmite sliku

Prvi utisak koji ostavljamo na prvom spoju najčešće je sve što imamo, jer u tim trenucima moramo pokazati sve što jesmo kako bismo pridobili drugu stranu na još jedan izlazak. Naravno, nervoza je prisutna, međutim muškarci nekada toliko pretjeraju da vam jednostavno dođe da ustanete od stola i i više se nikada ne javite. Otkrivamo vam šta je zabranjeno raditi na prvom dejtu..

Na prvom je mjestu gledanje drugih žena. Vjerojatno ne treba objašnjavati zašto je to greška, ali za one koji teže shvaćaju, evo pitanja: kako biste se vi osjećali da vaša potencijalna očijuka da frajerom koji sjedi za narednim stolom.

Drugo, nemojte na prvom dejtu dati novoj poznanici (jer vam još nije partnerica) neki nadimak i tako je zvati – maco, srce i ostale “srdačne” izljeve nježnosti ostavite za neke kasnije spojeve.

Telefon na prvom izlasku treba biti duboko u džepu, stišan do kraja, bez vibracije. Provjerite ga u toaletu, ako baš morate.

Bivša je tabu tema. Toliko. Ako vam moramo objašnjavati zašto, nabavite psa ili mačku, spojevi nisu za vas.

Grube šale nisu za prvi dejt. Sve je to OK, možda se i njoj sviđaju takve, ali to provjeravajte na, recimo, petom. Na prvom, ako se već šalite, neka bude s mjerom.

Novac ne smije biti centralna tema svih razgovora, osim ako n eželite sponzorušu pored sebe.

Ako ne znate razliku između samopouzdanja i arogancije, prosurfajte malo, pročitajte nešto o tome, jer arogantni ne prolaze baš najbolje. (Ženski Portal)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: