Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mama upozorava: “Ne stavljajte djeci ovo na glavu, moja kćerka se gotovo ugušila!”

Preuzmite sliku

Malenu su odmah prevezli u bolnicu gdje je ljekar ustanovio da je još i dobro prošla  

Iako ljeto još nije došlo, već će uskoro zimske kape na dječjim glavama zamijeniti šeširići kao zaštita od sunca, i to upravo ovakvi s kakvim se ova malena skoro ugušila.

Marley Oster je šestogodišnja djevojčica koja je doživjela gotovo kobnu tragediju kada se u školi, tokom odmora, igrala na školskom toboganu. No, srećom, nije ostala posljednja. Poletjela je još samo jednom se spustiti dok su svi njeni vršnjaci već krenuli prema školskoj zgradi i u brzini i skakutanju, dok se krenula spustiti, šeširić koji joj je bio na glavi, a sigurnosna špagica oko vrata, spao joj je s glave, zapeo za tobogan i zarezao joj se u vrat kada je njeno tijelo poletjelo prema dolje. Kako je zapela tako je i ostala visiti na toboganu, ali srećom, njena najbolja prijateljica okrenula se i tada ju je spazila kako visi. Brzo je reagovala te joj pomogla osloboditi se šeširića.

 • Malenu su odmah prevezli u bolnicu gdje je ljekar ustanovio da je još i dobro prošla te da je još minimalno 45 sekundi ostala tako visiti sigurno bi se ugušila.

  Zapravo, imala je i dodatne sreće, kako je nesretnoj majci pojasnio ljekar, što se spuštala sama jer da je iza nje na toboganu bilo još jedno dijete, a znamo kako djeca ne čekaju da se oni ispred spuste do kraja, moglo joj je doslovno slomiti vrat svojim naletom.

  Šeširići sa sigurnosnom špagicom zamišljeni su više kao sigurnost da oni ne odlete djeci s glave, no ovaj slučaj, a navodno je takvih slučajeva zapravo popriličan broj, dokaz su da je puno sigurnije ostaviti šeširiće slobodne, bez špagice – jer je sigurnost djeca ipak puno važnija od komada odjeće.

  Zato ako i vi imate ovakve šeširiće, oslobodite ih špagica i tako umanjite rizik od jedne ovakve kobne opasnosti. (index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,