Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ljekar postao otac s 83 godine: “Želim doživjeti da ga vidim kako diplomira”

Preuzmite sliku

Donijeti dijete na svijet najveća je radost u životu jednog para, i iako je uobičajeno imati djecu između druge i četvrte decenije života, postoje prilike kada nas čudo života može iznenaditi u starosti. To je bio slučaj s argentinskim ljekarom Albertom Cormillotom, koji je postao otac u dobi od 83 godine.

Najčišća ljubav ne poznaje godine ni predrasude

Rođen 31. augusta 1938. u Buenos Airesu, najpoznatiji je nutricionist u Argentini. Iako je poznat po svojoj sjajnoj karijeri, njegov privatni život privukao je interes javnosti 2019., kada je obznanio da će se oženiti Estefaníom Pasquini, ženom koja je 48 godina mlađa od njega. A 2021. dočekali su svoje prvo dijete, sina kojeg su nazvali Emilio.

 • Komentare pune predrasuda nisu morali dugo čekati. Ipak, njegova supruga je svjesna da ga jednog dana više neće biti, ali to je nešto s čim je spremna suočiti se kad dođe vrijeme: “Ne govore ništa što Alberto i ja ne znamo ili o čemu nismo razgovarali.”

  Cormillot je očinstvo već davno iskusio, prije više od 50 godina, a njegova kćerka Renee i sin Adrian prihvatili su očevu odluku o zasnivanju nove porodice i radovali su se bratu kojeg su dobili, unatoč godinama koje ih razdvajaju, prenosi index.hr.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Dr. Alberto Cormillot (@drcormi)

  Starost kao vrijeme novih mogućnosti za sve

  Unatoč izazovima s kojima se susreće u svojim godinama, rekao je da želi doživjeti 105 godina da bi doživio kako njegov sin diplomira. “Neću biti kao mladić, to je sigurno, ali učinit ću ono što mogu učiniti”, rekao je i dodao da je ostavio jedan vrlo poseban poklon svom sinu kad odraste: “Kupio sam mobitel na koji šaljem WhatsApp poruke i fotografije, a snimam i priče i govorim mu šta radim.” (Tuzlanski.ba)

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Dr. Alberto Cormillot (@drcormi)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,