Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Lak za nokte vam se prolio po odjeći? Evo kako ćete ga jednostavno očistiti

Preuzmite sliku

Kada lak za nokte prolijete na odjeću ili namještaj, često mislite da tu nema spasa i da je vrijeme da taj predmet bacite u smeće.

Međutim, to ne mora biti tako. Vašu odjeću možete spasiti, ali važno je zapamtiti da svaki materijal ima svoj način čišćenja. Kako biste lako očistili tragove laka za nokte, stručnjaci za čišćenje podijelili su dva jednostavna načina.

 • Metoda hlađenja

  Ako ste ikada čuli da zamrzavanje žvakaće gume pomaže u njenom uklanjanju s odjeće, sada znate da isto možete napraviti i s lakom za nokte. Namakanje vode u lak za nokte na odjeći samo će pogoršati situaciju, stoga biste, što je brže moguće, trebali s odjeće skinuti veće dijelove laka te je staviti u zamrzivač na hlađenje. Nakon što se lak sasvim smrzne, jednostavno ga uklonite o dojeće.

  Metoda odstranjivanja

  Namočite krpu sa sredstvom za uklanjanje laka za nokte te lagano tapkajte mrlju, nikako je nemojte trljati. Uvijek koristite odstranjivač bez acetona kako biste spriječili moguće oštećenje materijala. Nakon što se uklonili veći dio laka za nokte, iskoristite sredstvo za čišćenje mrlja s odjeće te stavite u mašinu za veš na hladno pranje.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,