Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Korisno: Stručnjak objasnio zbog čega na odjeći nastaju male rupice i kako spriječiti taj problem

Preuzmite sliku

Mnogima su rupice koje kao same od sebe nastaju na majicama i vestama jedna od najvećih modnih misterija, a osnivač brenda America Giant objasnio je  šta ih uzrokuje. 

Bayard Winthrop kaže da sitne rupe uvijek nastanu tamo gdje se gornji odjevni predmet trlja o traperice i pojas, zbog čega se tkanina brzo izliže i podere.

– Trenje koje se tokom vremena ponavlja uzrokuje propadanje tkanine – kaže on, a da ne bismo zbog toga odustali od trapera ili pojasa, objašnjava šta možemo učiniti da to spriječimo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jen Meredith (@jenjmeredith)

– Obično je najveći krivac sama tkanina od koje su majica ili vesta napravljene jer mnogi proizvođači zbog male uštede doslovno stanjuju tkaninu gdje je to moguće.

  – Tražite odjevne predmete na kojima piše od koje su vrste pamuka, a kvalitetno je sve što u sastavu ima duža pamučna vlakna – kaže  Winthrop.

Odjeća se, dodaje, oštećuje i od traperica s metalnim patentnim zatvaračem, dugačkih noktiju ili zbog kukica grudnjaka na koje se u pranju zna zakačiti, a ako na odjevnom predmetu nađete više sitnih rupa jednu kraj druge, znači da imate moljce i problem treba riješiti drugačije. U tom je slučaju, dodaje, najbolje odjevne predmete spremiti u zatvorene vrećice ili u ormar staviti par vrećica s lavandom čiji miris moljci ne podnose. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,