Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Koliko često perete hlače? Direktor Levi'sa tvrdi da ih nikad ne treba prati, a evo i zašto

Preuzmite sliku

Izjava generalnog direktora Levi'sa, Chipa Bergha, zasigurno će podijeliti mišljenja.

Naime, prema njegovom mišljenju, hlače se ne bi trebale prati – nikad. Ako vam je ta pomisao izazvala gnušanje, Bergh ipak ima rješenje s kojim će traperice i dalje biti čiste. 

Naime, sve mrlje na hlačama čisti četkicom za zube i potpuno izbjegava pranje u mašini za veš. Osvrnuo se kako mnogi automatski bace hlače na pranje nakon nekoliko nošenja, ali tvrdi da kvalitetan materijal ne zahtijeva (gotovo) nikakvo pranje, a to je i obrazložio činjenicom da je riječ o uzaludnoj potrošnji vode, kao i činjenicom da će pranje oštetiti tkaninu.

  • Bergh nije jedini stručnjak s takvim mišljenjem pa na web stranici Hiut Denim piše kako je hlače najbolje “pustiti” šest mjeseci prije prvog pranja, odnosno, što ih duže možete ostaviti neopranima, to će one izgledati bolje.

    Naime, hlače će se prirodno “oštetiti” zbog sjedenja, držanja mobitela i ruku u džepovima i time će dobiti cool izgled. Ako ih operete nakon dugo vremena, izgledat će još bolje jer će na tim dijelovima biti isprane, zbog čega će izgledati otkačeno, a upravo se u tome krije čarolija dobrih traperica, tvrde.

    Možete poslušati jedan od savjeta stručnjaka: stavite ih preko noći u zamrzivač kako biste se riješili bakterija ili ih ostavite na zraku nekoliko sati. (diva.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,