Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jeste li s muškarcem-bebom? Ovako izgleda život s njim…

Preuzmite sliku

Zaigrani, zabavni muškarci koji odbijaju odrasti i prihvatiti odgovornosti i obaveze zrelog života izvana se mogu činiti dušama zabave, ali život s njima može biti poput noćne more.

Lucy (32) se navikla na život s Jamesom po njegovim uslovima. Radio je što je htio, izlazio kad je želio, a Lucy se brinula o kućanstvu. Oboje su radili i imali dobre karijere, ali James se nije želio brinuti ni o čemu. O svemu je brigu vodila Lucy. Takav život bio je ok za nju dok nije rodila sina. Tada su se stvari morale promijeniti. Morali su promijeniti coupe jer je bio potpuno nepodoban za dijete, a James joj je to zamjerao, kao da je ona kriva. Ona se morala brinuti puno o djetetu i on je morao preuzeti neke kućanske poslove na sebe, ali ljutio se na sve što je trebao napraviti.

Zamjerao mi je svaku prilagodbu, svaku žrtvu koju je trebao podnijeti. Svaki dan smo imali ispad svađe, njegove tantrume ili ljutnje, i u dobi kada je naš sin imao šest mjeseci jedva da smo komunicirali – ispričala je Lucy za Daily Mail.

Ono što mi je nekad bilo zabavno kod njega – njegov dječački, zaigrani duh – sada sam mrzila – objasnila je.

Courtney Cox nakon 11 godina braka ostavila je Davida Arquettea uz riječi: Više ne želim biti tvoja majka.

James je odbijao odrasti. I nije jedini. Zapravo, stručnjaci kažu da su takvi muškarci sve češća pojava, a tome pridonose i drugi razlozi: helikopter roditeljstvo, privatna školovanja, kućne pomoćnice, produžena školovanja te trend kasnijeg stupanja u brak.

Takvi muškarci izvana djeluju vrlo zabavno, ali život s njima može biti poput noćne more jer ne prihvaćaju odgovornosti koje zreli život donosi.

Ovi znakovi otkrivaju jeste li s “odraslom bebom”: 

-nikad ne stavlja vaš potrebe na prvo mjesto, osim ako njemu to ne odgovara.
-izigrava žrtvu. Uvijek krivi druge za svoje probleme i rijetko kad sagledava što je on učinio. Nikad nije on kriv, već vi ili neko drugi.
-neprestano traži sljedeće uzbuđenje – bilo da je to novi auto, gadget ili ekstremni sport.
-neodgovoran je i nema kontrole. To se može očitovati financijskim dugovanjima, nerealnim poslovnim očekivanjima, ispadima bijesa, opijanjem ili neprikladnim ponašanjem prema članovima porodice.
-vrlo je osjetljiv prema stvarima koje drugi rade njemu, ali nimalo prema onome što on radi drugima. Tražit će da ga vi -prihvatite takvog kakav je, ali on neće prihvatiti vas na taj način.
-ne vidi dubinu stvari. Uvijek vrlo površno rezimira što mu govorite.
-izbjegava sukob s vama.
-nevjeran je. Nažalost i ovo je česta pojava kod ovih ljudi jer njihova konstantna potreba za odobravanjem zahtijevat će i nove “žrtve“.

Ima li pomoći?

Stručnjaci kažu da se i tome može doskočiti. Ako želite ostati s takvim partnerom, morate biti svjesni da ga vi ne možete promijeniti, ali možete promijeniti svoj pristup. Morat ćete istrpjeti njegove tantrume i ne uskočiti u pomoć, savjetuje psihoterapeutkinja Wendy Bristow.

Izdržite, čak i ako se osjećate krivima jer ako mu krenete pomoći, ili vičete na njega, ili na bilo koji način sudjelujete u njegovom ispadu za koji on traži pomoć – on će to ponavljati. Držite se onoga što vi zahtijevate i tražite, predlaže Bristow.

Slučaj Johnny Deppa i Amber Heard

Johnny Depp tipičan je primjer odraslog dječaka. Čak i odabir njegovih uloga govori u prilog tome. Njegov slučaj s Amber Heard kada su nedavno procurila dopisivanja s njegovim asistentom Stephenom Deutersom otkrila su da se on ponašao kako je htio kad god je njemu odgovaralo.  

  • johnny-deep-amber-heard
  • Ovo je učinio više puta do sada. Tokyo, the island, London (sjećaš se toga?!), i ja sam uvijek ostajala. Uvijek sam vjerovala da će se popraviti… i svaka tri mjeseca, ja se opet nađem u istoj situaciji“, napisala je Amber.
    Bio je zgrožen. Kad sam mu rekao da te udario, plakao je… On je mali izgubljeni dječak. I treba svu pomoć koju može dobiti…“, napisao je Stephen. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,