Subota, 16. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Istraživanje pokazalo: Muškarci koji ne jedu meso bolji su ljubavnici

Preuzmite sliku

Kada pomislim na dobrog muškarca, mislim na nekoga ko ima snagu, izdržljivost, seksualnu hrabrost i plodnost. Ali, što više jedu meso, brže će izgubiti svoju muškost, rekao je dr. Aaron Spitz 

Ako je vjerovati dokumentarnom filmu prikazanom na Netflixu, muškarci koji praktikuju vegansku prehranu mogli bi biti najbolji ljubavnici. Eksperiment je vodio američki urolog dr. Aaron Spitz. Mjerio je virilitet trojice sportista nakon različitih obroka – košarkaša, igrača bejzbola i trkača s preponama, prenosi 24sata.hr.

Prvu večer su pojeli burritose punjene goveđim mesom, organskom piletinom ili organskom svinjetinom. Potom su sljedeću večer dobili isto burritose, ali bez mesa, punjene sojom i graškom. Dr. Aaron Spitz je svaki put posmatrao aktivnost njihovog tijela dok spavaju.

Sportisti su tokom noći nosili uređaj za praćenje i mjerenje njihove uzbuđenosti. Nakon obroka bez mesa, seksualno uzbuđenje muškaraca trajalo je tri do četiri puta duže tokom noći, nego kada su pojeli meso. Kada su to čuli, sportisti koji su sudjelovali u istraživanju su rekli da će idući put prije izlaska pojesti vegetarijansku večeru.

– Kada pomislim na dobrog muškarca, mislim na nekoga ko ima snagu, izdržljivost, seksualnu hrabrost i plodnost. Zapravo, ono što pokazuju naučna istraživanja je to da što muškarci više jedu meso, brže će izgubiti svoju muškost – rekao je dr. Spitz.

– Ovo nije naučno potvrđeno istraživanje, ali rezultati koje smo vidjeli su zanimljivi. Mislim da će puno ljudi razmisliti ozbiljno o ovome –  dodao je.

Dr. Raj Mathur, ginekolog savjetnik udruženja ‘NHS Foundation Trust’ oprezan je s ovim istraživanjem.

– Nažalost, iz ovoga istraživanja ne možemo izvući nikakve kliničke pouke. Svakako sam mišljenja da na osnovu toga ne možemo savjetovati muškarce neka prestanu jesti meso. Naravno, muškarci koji imaju poremećaj erekcije bi trebali pripaziti na način života, na težinu, pušenje, vježbanje, bolesti i stres – rekao je dr. Mathur.

Neki stručnjaci pokušavaju pojasniti kako bi meso moglo imati uticaj na seksualno uzbuđenje pa kažu da ‘previše mesa u prehrani može biti loše u spavaćoj sobi, jer ono usporava dotok krvi u njihove genitalije i ograničava širenje arterija’.

S druge strane, biljke, kažu, mogu biti dobre za seksualni performans jer povećavaju nivo dušičnog oksida u tijelu, a time povećava i protok krvi – što je protok krvi bolji, bolja je i erekcija, prenosi Daily Mail. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,