Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Influencerica pokazala kako se lako online prikazati ‘zgodnijim’: “Društvene su mreže pune laži!”

Preuzmite sliku

Nije tajna da društvene mreže pružaju prilično iskrivljeni pogled na stvarnost, budući da većina na njima dijeli samo najuzbudljivije i najglamuroznije dijelove svog života.

Jedna Instagram influencerica odlučila je zato svojim pratiteljima pokazati kako se lako online prikazati u boljem svijetlu ili manipulirati sadržajem na raznim društvenim mrežama. Kondicijska trenerica Hayley Madigan redovno svojim pratiteljima pokazuje koliko je zapravo jednostavno – s pravim osvjetljenjem, uglom snimanja i alatima za uređivanje fotografija – poboljšati bilo čiji izgled i ukloniti razne nedostatke.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hayley Madigan (@hayleymadiganfitness)

– Htjela sam ženama i muškarcima pokazati kako je lako manipulirati tijelima ljudi, čak i u videozapisima. Mlađe generacije danas odrastaju uz pritisak ‘savršenstva’ na društvenim mrežama i trebaju znati da ono što ljudi objavljuju nije uvijek realno – objasnila je Hayley. Ranije ovog mjeseca, Hayley je objavila video u kojem se uređuje prije snimanja, da na svom primjeru pokaže kako je to jednostavno, a uz video je napisala: ‘U svijetu u kojem tijelo sredi samo s jednim klikom, bitno je upamtiti da je to što vidite laž!”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hayley Madigan (@hayleymadiganfitness)

Na snimku se može vidjeti kako prstima na ekranu sužava struk i povećava stražnjicu, prije nego što pokaže kako se isto može raditi i s tijelima muškaraca.

– Rastužuje me što neki moraju ovako ‘obraditi’ svoja tijela, kako bi se osjećali dobro u vezi sebi. Trebali bi se osjećati ugodno i sigurno u svojoj koži bez toga. Nadam se da ih mogu potaknuti da zavole svoje tijelo, zbog svog vlastitog mentalnog zdravlja – objasnila je Hayley za svoj video.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hayley Madigan (@hayleymadiganfitness)

Njezina objava brzo je prikupile brojne pozitivne komentare, a mnogi su joj zahvalili što tako javno i otvoreno dijeli svoja iskustva i spoznaje.

– Hvala ti što podižeš svijest o ovome, jer takve objave zaista mogu loše uticati na psihu – komentirala je jedna korisnica, a drugi je korisnik dodao: “Wow, nisam pojma imao da svako može tako lako napraviti ‘bolju verziju’ sebe”… (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje