Petak, 26. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ima 37 godina i svake je godine trudna: Trenutno čeka 12. dijete…

Preuzmite sliku

37-godišnja Courtney Rogers u slatkom je iščekivanju 12. djeteta. Trudna je svake godine od 2008., kad se udala za pastora Chrisa. 

Ovaj par iz Santa Fea već ima 11 djece: Clinta (11), Claya (10), Cadea (9), Callie (7), Casha (7), Colta (6), Casea (6), Calenu (4), Caydie (3), Coralee (2) i Caris (1).

12. beba stiže u martu, a porodica već štedi novac pa koriste platnene pelene i ne kupuju gotove grickalice, već za užinu jedu voće koje uzgajaju u vlastitom vrtu, prenosi index.hr.

Courtney je bila djevica kad se udala, a kontracepciju ne koristi jer, kako kaže, ne zna kako.

“Ljudi nas ponekad osuđuju. Ne vole velike porodice i smatraju da ne možemo brinuti o toliko djece. Nije me briga jer su to stranci koji nas uopšte ne poznaju”, kaže za The Sun.

Svu djecu školuju kod kuće. Courtney je domaćica koja brine o farmi. Kaže da je oduvijek sanjala o tome da bude mama.

“Htjela sam djecu, ali nisam imala specifičan broj. Suprug je predložio 10, toliko ih je imala njegova majka. Nakon 10 sam se i dalje osjećala mladom i imam osjećaj da je porodica sa šest dječaka i šest djevojčica savršena”, dodaje.

Nažalost, u ovih 13 godina Courtney je doživjela i tri pobačaja.

“Obično ujutro doručkujemo oko 8 sati i onda školujem djecu do 11 ili 11:30. Tada čistimo i ručamo. Bebe onda idu spavati, a starija djeca moraju biti tiho. Poslije još učimo, obavljamo poslove na farmi, čistimo i večeramo. Djeca obično pogledaju crtiće i onda ih spremamo za spavanje. U krevetu su do 20 ili 20:30”, opisala je svoj dan.

Sa životom je, ističe, sretna. Na hranu sedmično troši između 650 i 780 KM. Za božićne poklone i prazničnu odjeću planira izdvojiti između 3640  i 5200 KM.

“Božićno vrijeme nam je omiljeno u godini. Ne možemo ga dočekati”, zaključila je. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,