Subota, 7. Decembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Glamping u helikopteru: Super stvar koju možete isprobati u Škotskoj (FOTO)

Ako ste željni puta, a još nist odabrali destinaciju, možda je baš Škotska zemlja za vas. Jer vjerujte nam, osim prekrasnih gradova, odličnog noćnog provod i vrhunskih Škotskih viskija, od sada možete odsjesti u vjerovatno najluđem smještaju koji ste ikad isprobali.

Glamping, što bi u slobodnom prevodu došlo kao luksuzno kampiranje, u Škotskom gradiću Thornhillu, dobilo je sasvim novi smisao, jer umjesto da ćete odsjesti u luksuznom šatoru, vaš smještaj će biti luskuzno uređeni Sea King helikopter Kraljevske mornarice koji je odslužio svoj vojni rok, a sada je pretvoren u zanimljivi smještajni kapacitet na Wigwams farm koja se nalazi na periferiji prije spomenutog gradića.

Spartanski vojni interijer doživio je temeljitu rekonstrukciju, pa će vas u unutrašnjosti dočekati luksuzni materijali tipični za brodsku gradnju, ali i sva moderna tehnologija koja je potrebna modernom putniku. Uz dvoje odraslih, ovaj neobični smještaj može ugostiti i troje mališana, kojima bi odsjedanje u helikopteru bio nezaboravan doživljaj. Možda je vrijeme da sljedeće godine umjesto mora razmislite o nešto hladnijoj Škotskoj. (Macho.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,