Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Da li ste za suprugu ili prolaznu ljubavnicu: Ovako muškarci testiraju žene na početku veze

Preuzmite sliku

Čini li se da vas muškarac s kojim se zabavljate testira ili namjerno gura do krajnjih granica?

Da li se čini da je simpatičan i pažljiv jedan minut, a možda malo neosjetljiv sljedećeg? Ili ste sreli čovjeka koji vam nešto govori da bi vidio kako reagujete na to? Ili je možda opsjednut nečim u svom životu o čemu jednostavno voli da priča. Da, muškarci testiraju žene.

Ako se pitate kako da privučete muškarca u ranim fazama zabavljanja kada vaga da li ste “materijal” za suprugu ili ste samo prolazna veza, onda treba da znate zbog čega muškarci testiraju žene i zašto. Muškarci se još uvijek bore sa razumijevanjem i izražavanjem svojih osjećanja, dubljih strahova i nesigurnosti u svom životu, što obično utiče na intimnost i njihovu sposobnost razvoja i povezivanja sa ženama.

 • Previše žena iznova i iznova – kreće protiv sebe na bezbroj načina kada su u pitanju veze i dugoročne veze. Nije velika mudrost zaključiti da se na svom putu često izgube, ostaju zbunjeni i od previše iskustva, pogube parametre. I zato će vas muškarac u ranim fazama zabavljanja testirati dok pokušava da utvrdi šta želi i ko ste vi. Bez obzira radi li ovo svjesno ili ne, testiranje će sigurno biti u igri. Na nesreću, mnogi ženski strahovi, plus umor i frustracija mogu isplivati već u samom startu. Istina je da i žene testiraju muškarce, a muškarci takođe padaju na tim testovima lijevo, desno i u sredini.  Evo tri uobičajena načina na koje muškarci testiraju žene, a  koji otkrivaju nekoliko ključnih faktora o vama i kako će vas na kraju vidjeti.

  Test nezavisnosti

  Muškarci se odluče da budu donekle nezavisni i on traži ženu koja će to podržati. Kada govori o svojim hobijima ili interesovanjima, ne očekuje da vas magično zanima divan svijet fudbala. Zapravo želi da zna da li ćete mu biti podrška ili ćete mu se rugati i smijati. Hoćete li mu dozvoliti da sam ima vremena da radi stvari koje želi? Da li ćete zahtjevati da provodi svaki trenutak sa vama? Da li ćete ga slušati kad govori o svojim interesovanjima ili ćete potpuno odlutati u mislima? Naravno, ravnoteža se mijenja kada ste u vezi sa muškarcem.

 • Ne možete funkcionisati tačno onako kako ste to radili dok ste bili sami, mada je izuzetno važno podržavati ga da se bavi stvarima koje voli, jer je ovo vaš joker Ako ste prezahtjevni i pokušavate da promijenite njegova interesovanja, osjetit  će da pokušavate da promijenite njega što se nikada ne pokaže dobro, a završava sa vama i vi padate na testu nezavisnosti.

  Test izdržljivosti

  Iskreno, ovo je smiješan način na koji muškarci testiraju žene tokom zabave. Ljudi uvijek treba da se odnose jedni prema drugima spažnjom i ljubaznošću. Činjenica da će se muškarac svjesno loše ponašati prema vama da bi vidio da li možete to da podnesete, da vidi koliko daleko može da vas “gurne” i da li ćete se boriti za svoje vrijednosti i čast zvuči surovo, ali nije isključeno. Previše žena pada na ovom testu. Ipak, ako igra krene grubo, istina je da i žene također mogu testirati muškarce na isti način. Bez obzira da li je to s predumišljajem ili ne, svi znamo kada se izvlačimo iz nečega, osim ako nam neko ne javi kako se osjeća prema tome. Iako s tim nisu u redu, većina će i dalje nastaviti.

 • Na primjer, ako neko kaže da će vas nazvati u određeno vrijeme, a ne pozove vas, onda je to kršenje osnovne vrijednosti i narušavanje časti i integriteta. Ovo može biti način na koji vas muškarac testira. Nastaviće to ako ne kažete nešto. Ako kažete, a on nastavi da krši sporazum, to će preokrenuti test da biste vidjeli o čemu se radi.

  Ovo je vaše vrijeme da shvatite da li ste neko ko umije da kaže – ne. Ako ne vjerujete nečijoj reči, kako onda možete biti u sretnoj vezi i ljubavi?  Ne želite da ga kažnjavate, samo mu recite šta cijenite i šta vas emocionalno uzbuđuje, a šta ne. Ako on ne poštuje vaš razuman zahtjev, udaljite se od ove vrste čovjeka. Može biti teško pustiti nekoga za koga ste mislili da će biti dobar partner, ali to bi bilo jedino rješenje.

  Test osvajanja

  Većina muškaraca želi da spava sa ženom u ranoj fazi upoznavanja da bi vidjeli da li su fizički kompatibilni. Međutim, ne gledaju svi muškarci seks na isti način. Neki muškarci žele da rano testiraju vezu i kompatibilnost i obično neće osuđivati ženu zbog toga. Neki muškarci će imati seks na prvom sastanku sa ženom i oženiti ih. Dok neki muškarci testiraju da li je žena “laka”, što je dvostruki standard koji nažalost još uvek živi i diše u 21. vijeku. Dakle, seksajte se sa muškarcem samo kada se osjećate prijatno.

 • Osjećaj napaljenosti nije isto što i osjećaj prijatnosti i ne znači nužno da je pravo vrijeme za to. Ako se osjećate da pod pritiskom, odbijte. Ovo je vaš joker Ne spavajte se sa muškarcem ako to zaista ne želite. Ako ste sa napornim muškarcem koji ne može lako da prihvati ne kao odgovor, onda obratite veliku pažnju. Ovo je mogući crveni karton. Naravno, možda će pokušati da ima seks sa vama, ali ako djeluje agresivno ili se previše trudi, neka se upali lampica za alarm. Ako će vam muškarac suditi ili izgubiti interesovanje nakon seksa, onda on definitivno nije čovjek za vas. Neki su muškarci predatori čiji je zadatak da osvajaju, a onda prelaze na sljedeću žrtvu.

  Ove tipove muškaraca nije uvijek lako zainteresovati. Bez obzira da li ste spavali s njima prvog sastanka ili 20. sastanka, oni će pobjeći čim dobiju ono što žele ili kada osjete da to postaje ozbiljnije. Ne dozvolite da se hrani vašim samopouzdanjem i nikada ne zaboravite vrstu ljubavi i odanosti koju zaslužujete. Tamo negdje postoje sjajni muškarci koji vas traže.

  Ovo su tri načina na koji muškarci testiraju žene tokom zabavljanja koji vam mogu biti smjernica i podrška u tome da ga osvajate bez žrtvovanja sopstvenih vrijednosti. (Telegraf.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,