Ponedjeljak, 18. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Četrdeset miliona pregleda: Snimila trenutak kad joj je stalker upao u stan dok je plesala, kasnije otkrila da joj je i prije ulazio u stan

Preuzmite sliku

Snimak tiktokerice prestravila je mnoge nakon što joj je usred snimanja videa u stan upao nepoznati muškarac koji ju je, kako se kasnije ispostavilo, uhodio neko vrijeme.

Incident se dogodio 22. novembra oko 22 sata. Hannah Viverette odmarala se u svom stanu. “Volim meditirati, volim plesati. Često postavim telefon da snima dok to radim”, ispričala je 25-godišnjakinja iz Marylanda.

Nakon otprilike 15 minuta plesa i meditacije Hannah je čula kako se pomiču vrata balkona. U početku je mislila da je to vjetar, sve dok nije bolje pogledala i ugledala čovjeka kako stoji na balkonu. Snimak je objavila na TikToku, a dosad je pregledan skoro 40 miliona puta.

“Sve je stalo. Očekivala sam da će čak izvući nešto iz džepova jer nije vadio ruke iz džepova dok je zurio u mene i mrmljao stvari koje nisam mogla razumjeti”, prisjetila se.

Počela je vikati, na što je on pobjegao, a ona se zaputila u susjedni stan i zvala 911. Policija je stigla nakon 40 minuta te su veoma brzo otkrili o kome je riječ pošto je Hannah muškarca već viđala.

“Vidjela sam ga puno puta, ali samo u svom stambenom naselju. Nisam znala gdje živi, ​​nisam mu znala ime, nisam znala ništa o njemu. Znam samo da je često nosio radnu odjeću i da je uvijek vozio bijeli kamion”, rekla je te dodala da se i tad čudno ponašao prema njoj i činio da joj bude neugodno.

“Zurio je u mene i trudio se da ja to primijetim. Kao da je uživao u tome što mi nije ugodno”, kaže.

Nakon incidenta shvatila je da živi u zgradi preko puta njene, a policija ga je privela na razgovor. On je rekao da se popeo na balkon, ali tvrdio je da ga je ona pozvala. Prenoćio je u ćeliji te će biti izbačen iz stana. Međutim u njemu će biti do 14. decembra, što nju i dalje brine.

Nakon incidenta Hannah se prisjetila događaja koji se zbio u septembru, samo mjesec dana nakon što se uselila u taj stan.

“Početkom septembra, otprilike mjesec dana nakon useljenja, probudila sam se usred noći i pronašla neku bilježnicu koja je ležala pokraj kauča koji stoji kod mojih ulaznih vrata“, prisjetila se. Bilježnica je izgledala kao da pripada domaru ili osobi zaduženoj za održavanje zgrade pa je otišla u agenciju od koje je unajmila stan i pokušala provjeriti je li netko od zaposlenika bio u njenom stanu.

@hrviveretteI’m still dancin. Sun’s still shining. But… My stalker still walks free. Not. Ok. ##dance ##ineedtomove ##ASAP ##fyp ##bishopbriggs

♬ original sound – Hannah v.

Rekli su joj da prepoznaju jedno ime u bilježnici, ali nisu joj dali jasan odgovor. Promijenili su joj bravu i uzeli bilježnicu. Nakon provale, upitala ih je imaju li još bilježnicu, ali rekli su da nemaju. Srećom, ona je imala fotografije bilježnice pa ih je uvećala i shvatila da je ime na vrhu bilježnice bilo upravo ono muškarca koji joj je upao u stan.

“Nemam mira otad, znam da je bio u mom stanu i prije. U strahu sam otad”, priznaje Hannah.

Agencija koja joj je iznajmila stan sad poriče da je muškarac ikad bio njihov zaposlenik, iako mnogi stanari tvrde da su ga viđali kako obavlja razne poslove po zgradi. Hannah je uzela advokata kako bi uspjela poništiti ugovor s agencijom te napustiti stan. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,