Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Brak bez ultimatuma: Šest stvari koje ne treba tražiti od partnera

Preuzmite sliku

Da se ​​ne biste svađali sa partnerom zbog sitnica, potrebno je češće razgovarati i ne graditi visoka očekivanja.

Postoji nekoliko stvari koje ne bi trebalo da tražite od svog partnera. Na primjer, sljedećih šest tačaka.

Ne tjerajte ga da bira između vas i roditelja

Problemi odnosa su različite prirode i individualni su za svaki par. Ali situacija sa neprihvatanjem roditelja partnera i konstantnim međugeneracijskim sukobima koje redovno posmatramo na ekranu u TV emisijama i filmovima, nažalost, nisu fikcija. Ali, postoji jedan opšti savjet za svakoga: nikada ne kritikujte roditelje vašeg partnera i ne prisiljavajte ga da bira između vas i njih. To može dovesti ne samo do konflikta, već i do ozbiljnih neslaganja u odnosu do rastanka, piše Ženski magazin.

Budite zamjena za najboljeg prijatelja

U odnosima je veoma važno biti partner, podrška i istinski prijatelj. Ali muškarci i žene imaju različite ciljeve za komunikaciju. “Muškarci se više bave otkrivanjem problema i njihovim rješavanjem, a žene izražavaju osjećanja na emotivan način.” Odlično je ako muškarac razumije razliku između običnog laka za nokte i gel-laka, razumije šta je depilacija i epilacija, može da diskutuje o najnovijim vijestima iz svijeta mode i osjeća promjene u vašem raspoloženju, ali ipak želi da ima prijatelja.

Da odustane od svojih hobija

Ne morate da dijelite interese svog partnera, ali ni da ga prisilite da ih napusti. Ako hobi ne nanosi štetu drugima i ne utiče na vaš odnose na negativan način, onda ne tražite od svog partnera da se odrekne svojih omiljenih aktivnosti. Svako treba da ima svoj prostor i hobije koji donose sreću.

Branite mu da razgovara sa prijateljima

Megan Markl, na primjer, primorala je princa Harija da prestane da komunicira sa svojim najboljim prijateljem iz djetinjstva, ali takvu odluku teško vrijedi pratiti. Možda vam nisu potrebne bučne zabave ili redovna druženja sa prijateljima, ali treba da poštujete partnera i da ne ometate njegov izbor.

Želite da postane druga osoba

Na početku odnosa, mi smo u paralelnoj stvarnosti i često zatvaramo oči na mane partnera ili ih vješto ignorišemo. U narednim fazama, ružičaste naočare odlaze i pravi život počinje bez ukrašavanja. Postoje osobine karaktera koje su nerealne za promjenu, bez obzira na to koliko pokušavate, pa nemojte pokušavati reprogramirati svog partnera. Umjesto toga, obratite pažnju na pozitivne kvalitete i češće se podsjećajte na njih. Što se tiče globalnijih stvari, odmah treba da razgovarate o odgovornostima ako počnete da živite zajedno, tako da u tom procesu nema neočekivanih iznenađenja.

Zahtijevate da pamti svi važne datume i događaje

Pamtiti datum prvog sastanka, poljupca je naravno romantično, ali ne nužno. Stvar je u tome što je muškarcima teže zapamtiti takve događaje, dok je za žene upravo suprotno. Ako je od kritičnog značaja da vaš partner pamti datum rođenja svih vaših rođaka do petog koljena i ime ulice u kojoj ste se prvi put sreli, dajte mu podsjetnik u telefonu, označite ga na zidnom kalendaru ili ne budite lijeni da mu to sami kažete, kako ne biste bili uvrijeđeni, da je zaboravio na godišnjicu. Nepošteno je okriviti vašeg partnera ili očekivati da telepatski shvati koliko je važan događaj za vas. Bolje ga podsjetite još jednom. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,