Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

10 trikova za savršene fotografije parova (FOTO)

Preuzmite sliku

Zašto slavni izgledaju odlično na fotografijama? Odgovor je jednostavan: oni znaju kako da poziraju i da na taj način istaknu svoje najbolje ili prikriju lošije stvari na sebi.

Tuzlanski.ba Vam donosi 10 tajni pomoću kojih svaka vaša zajednička fotografija može izgledati odlično.

1. Klasična poza: zagrljaj

 • Pokušajte ne sakrivati jedno drugo svojim rukama, jer cete tako fokus staviti na vaše ruke a ne na vas. Blago okrenite tijela prema kameri, a glavu ne spuštajte previše nisko.

  2. Napola okrenuti jedno prema drugome

 • Ukoliko podignete ruku u visini ramena, ona će izgledati veće nego što ustvari jeste. Takođe izgledat ćete “krupnije” ukoliko zauzmete ovu pozu. Umjesto toga spustite ruke i savijte ih malo. Tako ćete izgledati elegantnije.

  3. Držite ga za ruku

 • Naslonjena na svog partnera i drži ga za ruku. Djevojka na lijevoj slici izgleda kao da pada. Osim toga učinak ove poze je da oba partnera izgledaju previše opušteno. Ukoliko jedan od partnera stoji malo iza drugog, cijeli dojam je dosta bolji, baš kao na desnoj slici.

  4. Držanje za ramena

 • Bolje je ne stavljati glavu na partnerova ramena, er to izgleda pomalo smiješno zbog razlike u visini. Umjesto toga, stanite malo iza njega i malo se naslonite na njegovo rame. Ne zaboravite da držite tijelo uspravno i da lice ne naslonite skroz na njegovo rame.

  5. Okrenuti na stranu s desnim ramenom prema naprijed

 • Kao što smo već rekli, vodite računa da ne pokrivate rukama partnera. Ukoliko snažno zagrlite partnera može izgledati kao da ga gušite. Zato je dobro blago zagrliti partnera oko struka i blago okrenuti glavu prema desnom ramenu.

  6. Fotografisanje prilikom sjedenja

 • Ukoliko želite zagrliti svog partera vodite računa da ne zazumate položaj kao da ga napadate svojim tijelom. Također, izbjegavajte stavljati ruke u potpunosti preko njegovih ramena. Umjesto toga, stanite iza njega, i blago se oslonite na partera. Tako ćete izgledati ljepše na fotografijama.

  7. Zagrljaj s poljubcem

 • Pozu u kojoj muškarac ljubi partnericu u čelo treba izbjegavati, jer će njeno lice biti “zatrpano” u njegovim prsima. Zato je bolje da vas partner za fotografisanje poljubi u obraz, dok je vaše lice okrenuto prema kameri.

  8. Zagrljaj

 • Pokušajte da ne naslonite glavu previše jedno na drugo, jer će to vizuelno izgledati kao da ste spojeni zajedno. Umjesto toga, udaljite se malo jedno od drugog, raširite ramena i okrenite pogled prema kameri.

  9. Jednostavan poljubac

 • Idealna prilika za fotografisanje je jedna sekunda prije nego se desi poljubac.

  10. Još jedan način fotografisanja parova prilikom zagrljaja

 • Nemojte pretjerivati kada grlite partnera prilikom fotografisanja. Najbolje je da muškarac malo privuče ženu sebi i nježno je poljubi u obraz. (Tuzlanski.ba)

   

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje