Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zeničani izašli na ulice: Više stotina građana šetnjom podržalo Palestinu

Preuzmite sliku

Više stotina građana Zenice okupilo se u nedjelju na ulicama tog grada na mirnoj šetnji podrške palestinskom narodu u Gazi, koji je od 7. oktobra izložen brutalnom bombardovanju izraelske vojske, javlja Anadolu.

Na poziv lokalnog Udruženja građana „HU-Hedija“ građani Zenice okupili su se na Trgu Alije Izetbegovića, nakon čega su učestvovali u mirnoj šetnji ulicama Zenice.

Tokom šetnje učesnici su nosili transparente “Dobro došli u svijet koji nije spriječio još jedan genocid”, “Ne može se praviti sveta zemlja na masovnim grobnicama djece”, “Slobodna Palestina, zaustavite genocid”.

Osim toga, učesnici su nosili i zastave Palestine te uzvikivali parole podrške palestinskom narodu.

Tokom protesta prikupljana su i sredstva za pomoć palestinskom narodu.

Mirnoj šetnji prisustvovao je i federalni ministar policije Ramo Isak.

“Ovdje sam danas kao građanin Zenice, kao čovjek koji je preživio ono što se dogodilo u BiH, a svi znamo šta se dogodilo 90-ih godina. Isto to se danas, a možda i gore, dešava u Gazi. Tako da sam ovdje danas da podržim naš narod Gaze. Moramo svi ustati, pozvati čitav svijet da uloži napore kako bi se ono što se trenutno dešava u Gazi odmah zaustavilo i da narod u Gazi normalno živi”, zaključio je Isak.

Imran Alihodžić, ispred Udruženja “HU-Hedija”, rekao je novinaru Anadolu kako su današnju mirnu šetnju organizirali kako bi podržali palestinski narod.

„Ovdje smo danas kako bi pomogli narodu kojem je pomoć i više nego potrebna. Tim povodom danas ovdje skupljamo sredstva za narod Palestine“, rekao je Alihodžić, navodeći kako su sretni zbog velikog broja građana.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,