Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zbog opasnosti od odrona kamenja i zemlje, te sniježnih lavina nužna oprezna vožnja

Preuzmite sliku

Na putevima u Bosni i Hercegovini učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, pa se savjetuje pojačan oprez, a posebno se izdvajaju dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. 

Zbog većeg odrona kamenja na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor, saobraća se jednom trakom naizmjenično uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Istovremeno, iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) zbog mogućnosti obrušavanja sniježnih lavina, skreću pažnju na magistralni put M-18 Dobro Polje-Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje (CG).

Kolovoz je pretežno mokar, a vidljivost mjestimično smanjena zbog magle i niske oblačnosti. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko-Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionica Ljubogošta-Pale) u toku su finalni radovi u tunelu Kalovita Brda, a kako smo obavješteni otvaranje tunela očekuje se u ovoj sedmici. Do tada, saobraćaj je u tunelu obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,